Nødsentraler i USA får daglige oppringinger fra iPhoner.
Nødsentraler i USA får daglige oppringinger fra iPhoner.

Annonse


Ingen vet hvorfor iPhoner har ringt over 1500 ganger til nødnummeret siden oktober

Nødsentralene i Elk Grove og Sacramento i California opplever en haug med falske alarmer fra iPhoner. Ifølge ansatte ved sentralen mottar de så mange som 20 falske oppringninger fra iPhoner hver eneste dag siden oktober.

Ukjent hvorfor det skjer

Det er CBS Sacramento som rapporterer om saken. Jamie Hudson, en ansatt ved den aktuelle nødsentralen, forteller til avisen at oppringingene kommer fra Apples reparasjonssenter i Elk Grove og blir utført av iPhoner og Apple Watch-klokker.

Nødsentralen kan se lokasjonen til oppringingene. Når det ringes fra Apples sørvissenter, er det sjelden at de hører en person i den andre enden.

Hudson sier til CBS at det er et problem ettersom de må bruke tid på det, blant annet når de har andre personer – som faktisk trenger hjelp – på linjen.

Annonse
Jobber med å løse det

Apple bekrefter overfor nyhetsmediet at det er klar over problemene og at det jobbes med en løsning, men ønsker ikke å gå innpå hva som er bakgrunnen for alle oppringingene.

Nødanrop (SOS)-funksjonen til iPhone kan være en av årsakene til at det skjer. Funksjonen gjør det raskt og enkelt å ringe etter hjelp og det gjør man på følgende måte på iPhone 8 (hentet fra Apples nettsider):

  1. Trykk og hold inne sideknappen og én av volumknappene til Nødanrop (SOS)-skyveknappen vises. 
  2. Dra i Nødanrop (SOS)-skyveknappen for å ringe til nødetatene. Hvis du fortsetter å holde inne sideknappen og volumknappen, og ikke drar i skyveknappen, starter en nedtelling og det avgis en varsellyd. Hvis du holder inne knappene til nedtellingen er fullført, ringer iPhone automatisk til nødetatene.

Også eldre enheter med iOS 11 har liknende funksjonalitet.

 

Kilde:
CBS Sacramento

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse