Snapdragon 845 er utstyrt med den nye 11ax-standarden.
Snapdragon 845 er utstyrt med den nye 11ax-standarden.

Annonse


Nå kommer super-brikken til Android – lover bedre batterilevetid, dobbel hastighet og bedre lyd med Bluetooth 5.1

Den nye 802.11ax-standarden er som kjent på vei til stasjonære og Intel-bærbare. Nå avslører Qualcomm at de er først med å integrere 802.11ax sine brikkesett til Android-mobiler, nettbrett og stasjonære. Navnet er WCN3998.

Bedre på alt

Det er snakk om 2×2 802.11ax-standarden til mobiler, nettbrett og faktisk også bærbare (med Window 10).

Heldigvis kan enheter med Qualcomms nye brikke fremdeles koble seg til din eksisterende ruter.

WCN3998 vil samtidig sørge for å heve sikkerheten med støtte for WPA3, en oppgradering fra WPA2 kjent fra dagens WiFi-nett. Qualcomm er først også med denne standarden i en 11ax-løsning.

Galaxy S9 blir trolig den første mobilen med denne brikken.

Annonse
Bedre batterilevetid

En annen fordel, i tillegg til hastigheten som dobles, er at energiforbruket senkes med opp til 67 prosent sammenlignet med 11ac.

Det er altså to fokusområder: bedre hastighet selv om det er svært mange andre WiFi-enheter i nærheten (vi får jo flere og flere, for ikke å snakke om hvor trege offentlige nett er), samt forbedring av batterilevetiden.

Qualcomms nye Snapdragon 845 får WCN399.

Brikken baker til og med inn Bluetooth 5.1 som leverer bedre lydkvalitet og batterilevetid til det trådløse lydutstyret. Enheter uten brikken som kobler seg til en maskin med vil se opp til 65 prosent batterilevetidforbedring, mens et hodesett med Qualcomms brikke vil kunne oppleve en forbedring på hele 75 prosent.

 

Kilde:
Qualcomm

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse