Utviklerne av utvidelser til Flight Simulator X har blitt tatt i å stjele brukernavn og passord lagret i Chrome sin passordbehandler.
Utviklerne av utvidelser til Flight Simulator X har blitt tatt i å stjele brukernavn og passord lagret i Chrome sin passordbehandler.

Annonse


Dette er den villeste piratjakten vi har hørt om: spillutvikler brukte skadevare for å stjele piratenes passord

FlightSimLabs som leverer utvidelser til Flight Simulator X må være et av de mest useriøse spillstudioene vi har hørt om – denne historien er nesten ikke til å tro.

Helt vanvittig

For utvikleren, har vanvittig nok, inkludert en test.exe-fil inn under FSLabs_A320X_P3D_v2.0.1.231.exe.

Test.exe-filen er et Chrome Password Dump-program som installeres når FSLabs_A320X_P3D_v2.0.1.231.exe installeres.

Men hvorfor? Jo, når programmet finner ut at spillet er aktivert med en piratkopiert seriekode fra Pirate Bay, så henter programmet ut alle brukernavn og passord lagret i Google Chrome sin passordhåndterer.

Annonse
Ja, du leste riktig: utviklerne stjeler brukernavn og passord.

På svært farlig juridisk grunn

Ifølge selskapet samlet de inn den sensitive informasjonen for å bruke det mot piratene i straffesaker. De melder også at de allerede har nyttegjort verktøyet.

Problemet til selskapet er selvsagt at det jo er ulovlig å bruke slike metoder. Slike bevis vil derfor ikke være gyldige, og selskapet selv vil trolig ende opp i en forsvarsposisjon selv.

Programmet ble installert også på lovlige kunders maskiner, men ifølge utviklerne ikke aktivert før et piratserienummer ble oppdaget.

Beklager at de “overdrev”

Og det har de nok skjønt etter å ha tenkt seg litt om, for nå melder de at “vi bekrefter at vi som selskap aldri vil gjøre noe for å bevisst bryte den tilliten du har i oss, ved ikke bare å kjøpe produktene våre, men å støtte dem og FlightSimLabs,” forklarer sjef Lefteris Kalamaras.

En oppdatert fil uten test.exe er dessuten tilgjengelig.

Videre heter det at:

“Selv om de fleste av våre kunder forstår at kampen mot piratkopiering er en vanskelig og pågående kamp som noen ganger krever drastiske tiltak, innser vi at noen av dere syntes det var ubehagelig med spesielle metoden som kan anses å være litt overdreven. Det er derfor vi har lastet opp et oppdatert installasjonsprogram som ikke inneholder DRM-sjekkfilen”.

 

Kilder:
Flightsimlabs Forum
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse