Porsche dobler el-satsingen.

Annonse


Porsche satser stort – investerer nesten 60 milliarder på elbiler og teknologi

I går annonserte Porsche at selskapet skal doble satsingen på elektrifisering av biler. Totalt har bilprodusenten planer om å investere 6 milliarder euro, rundt 58 milliarder kroner, på dette innen 2022.

Det starter neste år

Porsches første helelektriske bil blir Mission E som lanseres neste år, og den tyske bilprodusenten lover å bygge flere biler på samme plattform. Mye av investeringene går nettopp til utvikling av Mission E som er basert på en konseptbil fra 2015.

I tillegg sier selskapet at det skal investere store ressurser i nye teknologier, ladeinfrastruktur og smart mobilitet. Porsche annonserer at samtlige av dets forhandlere blir en del av ladenettverket.

Porsches første elbil kommer i 2019.

Annonse


– En viktig kurs for fremtiden

Porsche har tidligere uttalt at Mission E kan lades opp fra 0 til 80 prosent på kun et kvarter, og i går gjentok bilprodusenten den lovnaden. Samtidig sier selskapet at elektrifisering blir viktig for fremtiden.

“Sammen med utviklingen av biler med forbrenningsmotorer, setter vi med denne avgjørelsen en viktig kurs for fremtiden”, sier Oliver Blume, styreformann i Porsche AG, i en uttalelse.

 

Kilde:
Pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse