E Mission blir trolig den første elbilen til Porsche.
E Mission blir trolig den første elbilen til Porsche.

Annonse


Porsches Tesla-rival kommer i 2019

Porsche er en av bilprodusentene som ønsker å ta opp kampen mot Tesla og de andre i elbilmarkedet. I 2019 blir den første elbilen tilgjengelig.

Nærmer seg
Toppsjef i Porsche, Oliver Blume, sa under bilmessen i Frankfurt at prosjektet går etter planen og at man snart få se prototyper på veiene.

CAR Magazine skriver at Porsche planlegger å lansere en versjon av Mission E-konseptbilen mot slutten av 2019. Prisen vil starte på rundt 80–90 000 dollar, rundt 700 000 kroner med dagens kurs.

«Mission E er en erklæring på hva som er fremtiden til selskapet. Selv i en industri som endres stadig, vil Porsche være i førersetet med sine fascinerende sportsbiler», uttalte styreformann, Dr. Wolfgang Porsche i 2015 da Mission E ble vist frem for første gang.

0–100 km/t på 3,5 sekunder
Detaljer som størrelse på batteripakken er ikke kjent, men den tyske bilprodusenten avslører at sportselbilen vil gjøre unna 0–100 km/t på 3,5 sekunder og ha en toppfart på rundt 250 km/t. Bilen drives av to motorer som gjør det mulig med firehjulsdrift.

2019 er for øvrig det året da bilene til Jaguar Land Rover skal bli elektrifiserte. Klassikeren Jaguar E-Type er en av bilene som gjøres om til elbil.

 

Kilde:
CAR Magazine

Annonse


Annonse