Her er Jaguar E-Type Zero.
Her er Jaguar E-Type Zero.

Annonse


Klassikeren vender tilbake – Jaguar E-Type blir elbil

London (ITavisen:) Jaguars klassiske E-Type gjenoppstår som en «helelektrisk» bil.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om E-Type i løpet av dagen.

E-Type Zero
Under Tech Fest i London i dag viser Jaguar Land Rovers Classic-avdeling frem en elbil utgave av det selskapet omtaler som «tidenes flotteste bil».

Bilen går under navnet Jaguar E-Type Zero og modellen som blir utstilt under Tech Fest er faktisk en Series 1.5 Roadster fra 1968. Forskjellen er selvsagt den elektriske motoren som er på plass.

Annonse


Bilen er også oppdatert med et oppdatert instrumentpanel samtidig som Jaguar ønsker å holde den elektriske modellen så tro som mulig til originalen.

– Målet vårt med E-Type Zero er å fremtidssikre eierskap av klassiske biler, sier Tim Hanning, sjef for Jaguar Land Rover Classic.

Stort fokus på elektriske modeller
Jaguar Land Rover forteller at sportselbilen har en rekkevidde på 270 kilometer og drives av en batteripakke på 40 kWh. Avhengig av strømkilden skal man kunne lade bilen hjemme på rundt seks til syv timer.

Motoren er faktisk plassert på eksakt samme sted som den originale, sekssylindrede XK-motoren.

Den britiske bilprodusenten bruker TechFest til å snakke mer om deres elektriske satsing, som vi kommer tilbake til, og selskapet ser både fremover og bakover i tid under utviklingen av nye modeller. E-Type, fra 1961, er et godt eksempel på dette.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse