Loot-bokser er ikke gambling
Pengesjefen for EA mener, naturlig nok, at lootbokser ikke er gambling.

Annonse


EA: – Loot-bokser er ikke gambling

EAs Chief Financial Officer, Blake Jorgensen, er trolig spillernes minst populære mann… igjen.

Spill + tilfeldige premier som koster penger = ikke gambling

For under en kvartalsrapport snakket han om disse boksene man kan handle i spill som gir deg kostymer eller fordeler som nye våpen og utstyr, et pengevalg som fikk masse kritikk når det nye Battlefront-spillet ble lansert.

Wilson forklarer blant annet dette:

“Vi tror ikke at lootbokser og lignende mekanikk er en form for gambling. Jeg tror det er mange regjeringer rundt om i verden som er enige i oss om det. Og det er ikke bare oss, det er hele bransjen.  Vi jobber veldig hardt og følger nøye med alle våre industripartnere og ESA-bransjeorganisasjonen for å sikre at folk forstår nøyaktig hva loot-bokser er og hvorfor hvorfor de ikke er en form for gambling.

Annonse


Vi skal fortsette å engasjere oss i temaet fremover forbi det er viktig. Jeg tror det er mange forbrukere som ville argumentere det samme på grunnlag grunnet deres gode erfaring med morsomme spill, og at noen av nett-elementene kan være en misforståelse og at de derfor tror det er en lootbox eller en gamblingmekanisme.”

Loot-bokser er ikke gambling

Sjefen påpeker at det samtidig er viktig at spillet er fair. Jorgensen sier nå de jobber ekstra hardt for å sørge for at den biten av spillene deres er tilfredsstillende, som vi meldte om tidligere i dag.

 

Kilde:
Seeking Alpha