Mange Intel CPU-er er rammet av et hull som må OS-oppdateres. Det kan medføre store ytelsestap. Core i7 8700K og i7-6800K er to av de rammede modellene.
Mange Intel CPU-er er rammet av et hull som må OS-oppdateres. Det kan medføre store ytelsestap. Core i7 8700K og i7-6800K er to av de rammede modellene.

Annonse


Feil i samtlige Intel CPU-er kan ikke løses problemfritt – visse oppgaver kan bli tregere

Det er avduket et alvorlig hull i Intels CPU-er som gjør det mulig for inntrengere å snappe opp ekstra sensitiv informasjon.

Vi følger utviklingen i saken og oppdaterer med en gang oppdateringer til OS-ene er klare. Vi forventer mer informasjon om feilen, trolig før tirsdag neste uke (det anbefales derfor å undersøke etter oppdateringer på ettermiddagen). Det er nemlig dagen Microsoft oppdaterer Windows.

Microsoft og Linux-utviklere jobber med en feilretting i skrivende stund.

Oppdateringer for Linux-kjernen er allerede klare.

Annonse
Følg Intelgate.

Oppdatert, 06:08:

En fare med feilen er at det kan gjøre det mulig å knekke Kernel address space layout randomization eller KASLR, som igjen er brukt for å gjøre hacking av kjernen vanskeligere.

Svært alvorlig hull

Windows, Linux og macOS er berørt av feilen som kun kan rettes med operativsystem-oppdateringer.

Problemet er at løsningen må rettes på en måte i operativsystemet som vil beslaglegge ytelse. Det er snakk om alt fra 17 til 23 prosent dårligere ytelse. Dette kan ende i større massesøksmål mot Intel og/eller PC-produsentene.

Dette er feilen

Kjernen i OS-ene reserverer litt minneplass fra brukerprosesser og programmer, da denne plassen kan lagre passord og annen sensitiv informasjon – også mellomlagret info fra diskene dine.

Om en nettside implementerer den farlige koden, som nå holdes skjult i tide for oppdateringene, vil koden kunne stjele passord og mye annet.

 

Kilde:
The Register

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse