Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Intels Core G CPU-brikker med AMD GPU innabords er på vei. (Ill.: Intel)

Nå kommer Intel CPU-ene som gjør at du kanskje slipper skjermkort

Spill: Om en uke får vi vite mye mer.

Det var i november vi fikk litt av en overraskelse servert: AMD og Intel skal samarbeid om en nye CPU-er, for Intel HD Graphics er ofte ikke godt nok.

3,1GHz med Vega GPU

Og allerede nå er den første spennende lekkasjen et faktum, for fire kjerneren Core i7-8809G til desktops (trolig Kaby Lake med støtte for DDR4-2400 RAM) med åtte kjerner er avslørt.

Den kjører på 3,1GHz og har en Radeon RX Vega M GH-brikke implementert i kombinasjon, faktisk, med Intels egne HD Graphics 630 som vil være aktiv når maskinen ikke trenger å nyttegjøre avansert 3D-ytelse.

Playerunknowns Battlegrounds uten PCI E-skjermkort?

Dessverre vet vi ingenting om ytelsen til Radeon RX Vega-brikken i denne, utover at de er bygget på AMDs kjappe nye Vega-arkitektur.

Det er ikke kjent hvor mange compute units den har, ei heller hvor mye minne (vi forventer 2 eller 4GB). Det kan tenkes GPU-delen får kjapt HBM2 RAM (offisielt godkjent i januar 2016), men også dette er usikkert.

Denne minnetypen, om den blir å finne i disse produktene, vil i så fall linkes mot Intels CPU som har EMIB (Embedded Multi-die Interconnect Bridge).

Trolig får vi vite mer under CES som starter tirsdag, altså om en uke.

 

Kilde:
AnandTech

Stikkord: amd, grafikk, intel, Maskinvare, Spill