Edge testes mot Firefox og Chrome.
Edge testes mot Firefox og Chrome.

Annonse


Microsoft er på krigsstien: – Så mye bedre er Edge enn Chrome

Det er ikke altfor lenge siden Microsoft startet en aldri så liten nettleserfeide da selskapet i en videotest hevdet at Edge var overlegen når det gjaldt batteriforbruk. Opera var raskt ute med å svarte på disse påstandene og lanserte senere en strømmodus til nettleseren.

– Bruker mindre batteri

Nå er Microsoft igjen ute med en video som inneholder nye batteripåstander. I den nye testen sammenliknes batteriforbruket i Edge mot Google Chrome, Mozilla Firefox og Opera. Samtlige kjører det samme oppsettet på en PC med Windows 10 Fall Creators Update.

I batteritesten, der nettleserne spiller av en HTML5-video i loop, er det Edge som kommer ut best. Ifølge Microsofts test kan selskapets egen nettleser strømme video 19 prosent lenger enn Chrome og 63 prosent lenger enn Firefox.

https://youtube.com/watch?v=9NC_4m1oMIY

Annonse


– Raskere og mer sikker

I tillegg hevder Windows-produsenten i en annen video at Edge også både er raskere og mer sikker enn Chrome. Uttalelsen er støttet opp med en test utført med Apples Jetstream 1.1-ytelsesverktøy og en nettfiskingrapport fra NSS.

Ifølge testen er Edge 48 prosent raskere og 18 prosent mer sikker enn Chrome.

https://youtube.com/watch?v=Hp33XWxRSYw

Gode tall til tross, det spørs om Microsoft Edge vil tiltrekke seg nye nettlesere basert på disse testene. Ifølge ferske tall fra Netmarketshare har Edge under fem prosent av nettlesermarkedet.

Hvilken nettleser bruker du?

 

Kilde:
Microsoft

Annonse