Annonse


– iPhone var det mestselgende teknologiproduktet i 2017

Ifølge analytiker Daniel Ives, GBH Insights, var iPhone det mestselgende teknologiproduktet i 2017.

– iPhone på topp

Ifølge Ives ble det solgt 223 millioner iPhoner i fjor, noe som overgår 2016-tallet (211 millioner), men klarer ikke å hamle opp med rekordåret i 2015 da Apple solgte 230 millioner.

Analytikeren plasserer samtlige iPhone-modeller under samme gruppe, og det er derfor avstanden ned til nummer to er så stor.

“Men totalt sett solgte Apple flere iPhoner, selv om det var mindre enn i toppåret 2015 da selskapet solgte 230 millioner enheter. (Det var året da iPhone 6 kom, et nytt design som for første gang brakte med seg en større iPhone.)”, uttaler Ives.

Annonse


Tall fra selskapet Flurry viser at iPhone også var en favoritt under juletreet i fjor.

Hevder at iPhone X selger dårlig.

Samsung Galaxy nummer to

Etter iPhone følger Samsung Galaxy S8 og Note 8 som det ifølge analytikeren ble solgt 33 millioner enheter av. Dog er det ikke kjent hvorfor Ives velger å gruppere samtlige iPhoner under ett, men ikke gjør tilsvarende med Galaxy-telefonene til Samsung. Det finnes som kjent langt flere Galaxy-modeller enn S8 og Note 8.

På tredjeplass følger Amazon Echo Dot (24 millioner), etterfulgt av Apple Watch på fjerde (20 millioner) og hybridfavoritten Nintendo Switch på femteplass (15 millioner).

 

Kilde:
USA Today