Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ifølge denne kilden gjør iPhone X det dårligere enn forventet. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Hevder at iPhone X selger så dårlig at Apple vil kutte prisene

Motstridende meldinger om salgstallene.

iPhone X nærmer seg to måneder på baken og analytikerne er ute med sine første estimater for salgstallene. Enkelte sier den gjør det bedre enn iPhone 8 og 8 Plus, andre sier at de sistnevnte selger bedre enn toppmodellen.

– Selger dårligere enn forventet

Ifølge Digitimes, som ikke alltid treffer like godt på ryktene, vurderer Apple å kutte prisene på iPhone X, i Norge starter smarttelefonen på over 10 000 kroner. Nettstedet skriver at etterspørselen er lavere enn Apple forventet.

Det gjelder angivelig også iPhone 8 og 8 Plus som ifølge kilden ikke setter nye salgsrekorder og gjør det dårligere enn forventningene. Tidligere har vi sett at de sedvanlige iPhone-køene glimret med sitt fravær under iPhone 8-lanseringen.

Bør iPhone X ha mørkemodus?

Hevder den underpresterer i USA

Markedene som iPhone-trioen gjør det dårlig i, hevdes å være Taiwan, Singapore og USA – sistnevnte er Apples viktigste i smarttelefonmarkedet. Kort tid etter forhåndssalget åpnet skrøt Apple av enorm interesse for iPhone X.

Det er ikke uvanlig at Apple kutter prisene på iPhoner, men det skjer vanligvis når en ny modell lanseres, ikke tre måneder etter lansering.

Til vi har noen faktiske tall fra Apple, kan det være greit å ta dette med en klype salt.

 

Kilde:
Digitimes

Stikkord: Apple, iphone