Lizard Squad har lovet å bistå påtalemyndighetene.
Lizard Squad har lovet å bistå påtalemyndighetene.

Annonse


Tok ned Xbox Live og PlayStation Network julen for tre år siden – nå er Lizard Squad-medlem dømt

Husker du “hackergruppen” Lizard Squad som tok ned Xbox Live og PlayStation Network julen 2014 og truet med å gjøre det samme året etter?

Erklærte seg skyldig

Nå har Zachary Buchta (20) – en av gruppens medlemmer – erklært seg skyldig for å ha utført tjenestenektangrep mot de to spillernettverkene, nettsiden til Storbritannias National Crime Agency og mot flere tusen overvåkningskameraer.

Aktor har lagt frem en påstand om 2,5 år fengsel etter at Buchta har lovet å hjelpe påtalemyndighetene i etterforskningen. I verste fall risikerer han fengselsdom på inntil ti år.

I tillegg blir han nødt til å betale 350 000 dollar, nærmere tre millioner kroner, i erstatning til to nettgamblingsider han var med på å angripe. Chicago Tribune skriver at ytterligere ett medlem av gruppen er tiltalt av myndighetene i Nederland.

Annonse


Flere pågrepet

Dette er ikke første gang at Lizard Squad-medlemmer pågripes. I juli 2015 fikk Julius Kivimaki en betinget dom på to år. Han ble samtidig pålagt til å kjempe mot datakriminalitet.

Under et intervju med Sky News, begrunnet Kivimaki den gang angrepene mot Xbox Live og PlayStation Network med å øke bevisstheten til det han beskriver som dårlig datasikkerhet hos Sony og Microsoft.

 

Kilde:
Chicago Tribune