YouTube jobber med en ny strømmetjeneste, melder Bloomberg.
YouTube jobber med en ny strømmetjeneste, melder Bloomberg.

Annonse


Google er enig med tre musikkgiganter – baner vei for ny YouTube Music

Google har ikke klart å hamle opp med Spotify og Apple Music i musikkstrømmemarkedet, men nå ser det ut til at selskapet trapper opp satsingen.

Baner vei for “YouTube Music”

Bloomberg melder at YouTube – som tidligere er blitt kritisert for å utbetale lave summer til platebransjen – har kommet i til enighet med Universal Music og Sony Music om nye avtaler. Fra før har Warner Music underskrevet en ny avtale.

Universal uttaler at den nye avtalen innebærer større fleksibilitet for artistene og høyere omsetning. Sony Music ønsket ikke å kommentere avtalen overfor Bloomberg.

Samme nettsted meldte tidligere denne måneden at YouTube jobber med en ny, betalt strømmetjeneste og nå håper selskapet å få noen av de millionene med personene som lytter til musikk på nettsider, til å betale for en dedikerte musikktjeneste.

Annonse


Sanger kan bli eksklusive til den betalte tjenesten

Personer som nyhetsmediet har snakket med sider at Universal nå, som et ledd i avtalen, har større kontroll over kopibeskyttet innhold som lastes opp å YouTube. Det betyr for eksempel at når strømmetjenesten rulles ut, vil enkelte sanger og videoer kun være tilgjengelig for betalte brukere.

Google har allerede en strømmetjeneste i form Play Music og det kan bli interessant å se hvordan selskapet eventuell plasserer de to. Kan det for eksempel betyr at “YouTube Music” sluker Play Music?

 

Kilde:
Bloomberg