PlayStation 4 solgte bedre, men det ble brukt mer penger på Xbox One.
PlayStation 4 solgte bedre, men det ble brukt mer penger på Xbox One.

Annonse


PlayStation 4 solgte bedre enn Xbox One i lanseringsmåneden til “X”

Analysebyrået NPD har lagt frem resultatene for november som i USA er en av de største handlemånedene i landet. Dette var måneden da Xbox One X ble lansert så det var spesielt spennende å se om Microsoft kunne hamle opp med Sony.

PlayStation 4 mest solgt
Ifølge NPD ble det solgte flere PlayStation 4 enn Xbox One og Nintendo Switch i USA i november. NPD-analytiker Mat Piscatella skriver på Twitter at Sony aldri har solgt så mange PS4-konsoller som selskapet gjorde i november 2017.

“PlayStation 4 er den bestselgende konsollen i år”, skriver han på Twitter.

Selv om Xbox One ikke kunne hamle opp med PlayStation 4 i lanseringsmåneden til Xbox One X, kan Microsoft slå seg på brystet med at kundene brukte mer penger på Xbox One enn PlayStation 4 og Switch i løpet av november. Mye takket være at Xbox One X er dyrere enn PlayStation 4 (Pro) og Switch. November 2017 var også den beste måneden til Xbox One i USA noensinne.

Annonse


Godt spillår
Totalt var maskinvaremarkedet opp 52 prosent sammenliknet med tilsvarende måned i fjor. Så langt i år har markedet vokst med 28 prosent sammenliknet med fjoråret.

Ikke overraskende var Call of Duty: WWII det bestselgende spillet i november. Det solgte så bra at det også er det mestselgende spillet de seneste 12 månedene.

Merk at tallene over gjelder for USA.

 

Kilde:
Venture Beat,
Mat Piscatella