Ubers nye sjef. Dara Khosrowshahi, lover at selskapet skal bedre seg.
Ubers nye sjef. Dara Khosrowshahi, lover at selskapet skal bedre seg.

Uber betalte hackere 100 000 dollar for å skjule angrep som avslørte 57 millioner Uber-kontoer

I en svært pikant sak for et allerede belastet selskap, kommer det frem at Uber betalte hackerne for å skjule angrepet.

Svært dårlig PR
Selskapet har vært i hardt vær lenge, blant annet for ukultur på arbeidsplassene og ikke minst programvare som prøvde å lure lovens lange arm der Uber er langt fra godt likt.

Nå viser det seg at ikke bare ble Uber hacket, men de betalte 100 000 dollar til hackerne for at nyheten ikke skulle sprekke.

Betalte dem
Angrepet som skjedde i november i fjor forårsaket at hackerne klarte å hente ut informasjon for til sammen 57 millioner kontoer til sjåfører (rundt 7 millioner) så vel som passasjerer (de resterende 50 millionene).

Epost-adresser og mobilnumre til passasjerer ble hentet ut. Hva angår sjåfører hentet de ut det samme, men også det unike førerkort-nummeret.

Ifølge Uber ble ikke personnummer eller lokasjonsdata hentet ut i angrepet.

Har fått sparken
Sjefen for sikkerhet på den tiden, Joe Sullivan, skal ha vært med på å skjule angrepet. Sullivan jobber ikke lenger hos Uber. Det samme gjelder Craig Clark, en advokat som samarbeidet med den daværende sikkerhetssjefen.

Dara Khosrowshahi, Ubers nye sjef etter at grunder Travis Kalanick fikk sparken, lover atter en gang at “selskapet endrer hvordan de gjør forretninger”.

I andre Uber-nyheter er det nå kjent at selskapet har bestilt 24 000 Volvo SUV-er (XC90) som skal være endel av selskapets førerløse bil-flåte.

 

Kilde:
Bloomberg