Xplora er en smartklokkene for barn som selges i Norge.
Xplora er en smartklokkene for barn som selges i Norge.

Tyskland forbyr smartklokker for barn – ber foreldre ødelegge dem

Smartklokker for barn er et hett tema om dagen. I Tyskland har myndighetene bestemt å forby smartklokker for barn.

Oppdatert 22. november:

Forbudet gjelder kun mot smartklokker for barn som inneholder en funksjon som gjør det mulig å ta opp samtaler i det skjulte.

Forbys i Tyskland
Tyske Bundesnetzagentur, tilsvarende norske Nasjonal kommunikasjonsmyndighet, står bak avgjørelsen og omtaler smartklokkene som “forbudte lytteenheter”. Samtidig ber  myndighetene foreldre i landet om å destruere eventuelle smartklokker barnet har. I tillegg oppfordres skolene i Tyskland til å følge nøye med på barn med smartklokker med slik avlyttingsfunksjon.

European Consumer Organization (BEUC) har tidligere advart mot at slike smartklokker med GPS er sårbare mot hackerangrep fra folk som ønsker å spore barna.

Advarer om mangler
Forrige måned advarte også Forbrukerrådet, som har testet flere smartklokker i samarbeid med sikkerhetsselskapet Mnemonic, mot elendig sikkerhet i GPS-klokker for barn.

“Det er avdekket alvorlige sikkerhetshull, upålitelige trygghetsfunksjoner og manglende forbrukervern. Selskapene har også markedsført klokkene etter at selskapene ble varslet om funnene”, skrev Forbrukerrådet i en pressemelding og meldte om svikt som alvorlige sikkerhetsbrister, falsk trygghet, ulovlige og manglende vilkår og urimelig binding.

 

Kilde:
The Verge,
Forbrukerrådet