Torvalds er kjent for å ikke legge mye imellom. Her gir han Nvidia fingeren ved en tidligere anledning.
Torvalds er kjent for å ikke legge mye imellom. Her gir han Nvidia fingeren ved en tidligere anledning.

– Disse sikkerhetsfolka er noen jævla idioter

Linus Torvalds, mest kjent som skaperen av Linux, er på krigsstien igjen og denne gangen er det sikkerhetseksperter i Google som får gjennomgå.

Langer ut mot sikkerhetsfolk
Det er Kees Cook, som jobber med sikkerhet for Google Pixel, som får gjennomgå mest, rettere sagt hans syn på sikkerhet. Årsaken er kode som Cook har skrevet for Linux-kjernen og nye regler han har satt.

“DET ER IKKE AKSEPTABELT at sikkerhetsfolk magisk setter nye regler, og sørger for at kjernen får panikk når de nye reglene blir brutt”, skriver Torvalds i et innlegg.

“Dette her er bare tull. Vi har klart oss uten de reglene i et kvart århundre. Man kan ikke bare komme og si at vi gjøre sånn og sånn ellers dør kjernen.”

Han bruker også sterkere uttrykk som “disse sikkerhetsfolka er noen jævla idioter”.

Fikk svar
Cook har i et annet innlegg svart på kommentaren til Torvalds.

“Jeg tror at den største feilen min med å implementere disse forsvarsmekanismene i kjernen, er at jeg trodde de kunne bli testet fullt ut i løpet av en enkelt utviklingssyklus, og feilen var helt tydelig denne syklusen og det er derfor jeg justerte seriene som jeg gjorde”, skriver han og avslutter:

“Jeg liker å tro at jeg lærte noe siden jeg fikset serien før du skrek til meg. Jeg skal gjøre flere justeringer og prøve igjen med v4.16.”

 

Kilder:
The Register,
Linus Torvalds,
Kees Cook