Kun 222 Model 3 ble levert til kunder i det forrige kvartalet.
Kun 222 Model 3 ble levert til kunder i det forrige kvartalet.

Annonse


Kjempesmell for Tesla – går på milliardtap

I går kveld norsk tid la Tesla frem regnskapstallene for årets tredje kvartal og de er ikke særlig positive.

Milliardtap
Bilprodusenten leverte et rekordhøyt antall biler av modellene Model S og X, men for Model 3 var resultatet kun 220 modeller som fant veien til nye eiere. Produksjonen var totalt på 260. Tesla omsatte for 2,98 milliarder dollar, rundt 24 milliarder kroner, i løpet av kvartalet, men leverte et underskudd på 671,1 millioner dollar, 5,5 milliarder kroner.

Tesla har tidligere uttalt at det er flaskehalser i produksjonen som forsinker leveringene, men at produksjonen nå er i ferd med å ta seg opp. Selskapet håper å nå målet om å produsere 5000 Model 3 i uken før utgangen av det første kvartalet i 2018.

Hinter til Autopilot-nytt
Sammen med fremleggingen av regnskapstallene har Tesla også en oppdatering på Autopilot. Her hinter selskapet til nye funksjoner som gjøres mulig med kunstig intelligens og nevronettverk. Disse er på plass i løpet av «de kommende månedene».

Annonse


Tesla sier at fundamentet for «Tesla vision nevro net» er lagt, noe som ifølge selskapet var en ekstrem utfordring, og at de stadig nærmer seg målet om å «kjøre kyst til kyst uten at man berører styringen».

Svarer på ansattsparkingen
I tillegg gir Elon Musk et lite innblikk i den nylige kuttrunden der flere ansatte i selskapet måtte gå. Musk avslører at 700 personer, to prosent av arbeidsstyrken, ble avskjediget.

«Kun to prosent oppfylte ikke kravene våre i vår årlige medarbeidersamtale», uttalte Musk under en konferansesamtale i forbindelse med fremlegging av kvartalstallene.

Bilprodusenten har fått mye kritikk etter å ha sparket flere hundre personer og fagforeningen United Auto Workers har klaget inn selskapet for National Relations Board i USA.

 

Kilder:
E24,
CNBC,
Electrek,
The Verge