Hopp til navigasjon Hopp til innhold
App Store sier at Apple Pay er tilgjengelig i Nirge. Det er feil, sier Apple. (Ill.: Skjermdump)

App Store: Apple Pay tilgjengelig i Norge

Apple Norge: Det stemmer ikke.

I går skrev Computer World Norge at Apple Pay muligens lanseres i Norge i dag sammen med de nordiske landene Danmark, Finland og Sverige.

– Det er feil
Vi har mottatt flere tips fra våre lesere om at App Store på iOS melder om at Apple Pay nå er tilgjengelig i Norge, sammen med en liste over hvilke apper/tjenester som støtter betalingsmetoden. Dog står det ingenting om hvordan man kan ta det i bruk.

På telefon fra Sverige virker pressekontakt for Apple Norge, overrasket når vi bringer nyheten fra App Store. Han sier at Apple Pay ikke er tilgjengelig i Norge.

– Det er ingen banker eller tjenester som støtter Apple Pay i Norge, sier han, og legger til at han skal sjekke opp App Store-oppføringen ytterligere.

«Det er feil», får vi på tekstmelding kort tid før denne saken gikk i trykken. Dermed ser det ut til at App Store har vært litt for ivrige og at forhåpningsfulle nordmenn må smøre seg med litt mer tålmodighet.

Nordmenn kan riktig nok bruke Apple Pay så lenge man for eksempel har et svensk bankkort, opplyser pressekontakten, men altså ikke her til lands.

Stikkord: Apple, ApplePay