Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Vil du føle deg mer trygg etter å ha kjlørt denne? (Ill.: Daimler)

Denne merkelige farkosten skal gjøre deg trygg på førerløse biler

«Hvem vil bli en selvkjørende bil?»

Flere bilprodusenter og teknologieselskaper satser stort på selvkjørende teknologi, men hvordan er aksepten blant folket? Det er mange som er skeptiske til å la en datamaskin styre bilen for dem.

Utstyrt med kamera og sensorer
Det er her selskapet The moovle Group, et datterselskap av Daimler AG, kommer inn. Den spesielle farkosten du kan se i bildet øverst i denne saken, skal vise brukerne hvordan en selvkjørende bil leser omverdenen. Prosjektet går under tittelen «Who Wants to Be a Self-Driving Car».

Kjøretøyet inneholder 3D-dybdekamera, LIDAR og sensorer. Informasjonen fra disse blir sendt til et VR-hodesett som føreren bruker.  Gjennom brillene kan føreren se det sensorene og kameraet ser.

– Ønsker å skape diskusjoner
Via VR-hodesettet får føreren all informasjon den trenger for å styre farkosten, og det gjøres med en styrespak foran.

«Prosjektet skal være en plattform for dem som ønsker å oppleve og dele deres erfaringer, følelser og tanker på autonom kjøring. Vi ønsker å gjøre emnet litt mindre kompleks, ved å la folk teste opplevelsen selv, slik at vi kan skape empati for teknologien og starte diskusjoner om fremtidens mobilitet», heter det i en uttalelse fra Joey Lee, prosjektleder i moovel Group.

 

Kilde:
Automotive World

Stikkord: Bil, teknologi