Oktober blir en spennende måned for Tesla og Model 3.
Oktober blir en spennende måned for Tesla og Model 3.

Annonse


Tesla-aksjen er igjen på sitt høyeste, og snart øker leveringene av Model 3

I går var Tesla-aksjen opp to prosent til 387 dollar. Det er rundt tre måneder siden aksjen kunne vise til samme verdi. Totalt har verdien økt med 81 prosent så langt i år og 89 prosent de siste 12 månedene.

Passerte Ford
Med en aksjepris på 387 dollar har bilprodusenten en markedsverdi på 65 milliarder dollar, over 500 milliarder kroner, og er dermed den mest verdifulle bilprodusenten i USA.

I april passerte Tesla for første gang Ford og nådde en markedsverdi på 50 milliarder dollar mot Fords 45 milliarder dollar. Dette er spesielt interessant fordi Tesla, ifølge tall fra CNBC, leverte 76 000 biler i fjor og registrerte et underskudd på 675 millioner dollar. Ford solgte 2,6 millioner biler i 2016 og tjente 4,6 milliarder dollar.

Elon Musk har et mål om at Tesla skal produsere 500 000 kjøretøy i 2018 og nærmere én million i 2020.

Annonse
Oktober blir spennende
Nettstedet Electrek skriver at det ser ut til at markedets fokus er hvor raskt Model 3 produseres og leveres ut til kundene. Tesla har så langt levert ut 1500 Model 3 til ansatte og personer med tilknytting til selskapet.

Oktober blir kanskje den mest interessante måneden så langt. Da økes produksjonen ytterligere samtidig som vanlige reservasjonsholdere vil motta bilene sine. Norske kunder får trolig ikke Model 3 før i 2018 en gang.

 

Kilder:
CNBC,
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse