Epost- og telefonnumre for millioner av Instagram-brukere er nå søkbart på det mørke nettet.
Epost- og telefonnumre for millioner av Instagram-brukere er nå søkbart på det mørke nettet.

Annonse


Instagram hacket: personlig informasjon om millioner av brukere selges på nettet

I forrige uke ble Instagram hacket gjennom en svakhet i programvaren, som lot hackere få tilgang til telefonnumre og epostadresser til brukerkontoene på tjenesten.

Personlig informasjon om millioner av brukere
Den 30. august gikk Instagram ut og sa at det bare var kjendisene på tjenesten som var hacket – men nå ser det mye verre ut.

– Etter videre analyse har vi funnet ut at dette problemet potensielt påvirket en del ikke-verifiserte kontoer i tillegg, sier en Instagram-talsmann til Mashable.

– Selv om vi ikke kan bestemme hvilke konkrete kontoer som har blitt påvirket, tror vi at det var en lav prosentandel av Instagram-kontoene, sier de videre.

Annonse
Det er bare det at Instagram har over 700 millioner brukere, så selv én liten prosent av dette blir 7 millioner brukere som kan ha fått eposten- og telefonnummeret sitt avslørt av denne hacken.

La ut søkbar liste på det mørke nettet
Hackerne bak innbruddet på Instagram har også lagt ut et søkeverktøy på Internett, senere flyttet til Tor-nettverket, kalt DoxAGram.

Her skryter de over å være den eneste «instagram lookup»-tjenesten på nettet, og av at de kan hente informasjon fra alle Instagram-kontoene umiddelbart.

Prisen for dette er 10 dollar (ca 80 kroner) for hvert oppslag.

Forstår ikke alvoret
– Instagram har tydeligvis ikke helt fortsatt de fullstendige implikasjonene av denne bug-en, sier en av personene bak Doxamgram til The Daily Beast.

– For å være helt på den sikre siden, oppfordrer vi deg til å være påpasselig med sikkerheten til kontoen din og være forsiktig hvis du observerer mistenkelig oppførsel som uidentifiserte anrop, tekstmeldinger eller eposter, sier teknologisjefen i selskapet i en bloggpost.

Han sier også at Ingen passord eller andre Instagram-aktiviteter ble avslørt i hacken, og at programvarefeilen nå er fikset.

Instagram beklager også bruddet til brukerne sine.

Kilder
Mashable
The Daily Beast
Instagram

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse