Her er nye BMW i3 og i3s.
|Her er nye BMW i3 og i3s.

Annonse


Årets mest solgte elbil i Norge blir ny – her er prisene

Elbilen BMW i3 har vært en stor suksess i Norge siden lanseringen i 2014 og er så langt i år Norges mest solgte elbil. Nå kommer 2018-modellen.

To nye modeller
I dag avduker BMW to nye i3-modeller, en vanlig utgave og en mer sportslig variant, kalt i3s.

– BMW i3 har egenskaper som appelerer til både eksisterende og nye BMW kunder, det er noe av årsaken til at det nå ruller det nærmere 12.000 BMW i3 på norske veier, sier Emmanuel Bret, administrerende direktør i BMW Group Norge, i en pressemelding.

Batteriet i de nye modellene er på 33 kWh, altså tilsvarende som dagens modeller. i3 har en ytelse på 170 hk/250 Nm mens i3s er litt heftigere med 184 hk/270 Nm. Det gjør at sistnevnte gjør unna 0–100 km/t på 6,9 sekunder, som er 0,4 sekunder raskere enn standardutgaven.

Annonse
Det folk kanskje er mest nysgjerrig på, er rekkevidden. BMW i3 er modellen som går lengst og har en estimert rekkevidde på inntil 300 kilometer (NEDC). i3s har en rekkevidde på inntil 280 kilometer (NEDC).

Den svarte stripen går nå fra panseret og helt til bakenden.
Den svarte stripen går nå fra panseret og helt til bakenden. (Ill.: BMW)

Oppdatert design
«Eksteriørmessig oppgraderes designen med en rekke nye detaljer. Den sorte fargebeltet som tidligere har preget panseret, taket og bakluken på BMW i3, strekker så nå også rundt vinduene og takbuem. I takbuen finner man også det nye designelementet i matt krom. Detaljer i matt krom går også igjen i grillen, under dørene og på bakluken. De nye støtfangerne foran og bak understreker bilens bredde. I støtfangeren foran finner man også de nye rektangulære LED-tåkelysene. Nytt standardutstyr er blant annet LED-hovedlys som også inkluderer LED-fjernlys. Fargepaletten utvides med de to nye fargene Melbourne Red og Imperial Blue.

Over 80 prosent av flatene som er synlige i interøret til BMW i3 er produsert av resirkulert eller fornybart materiale. Den oppgraderte modellen byr på nye fargevalg og detaljer i kupéen. Betjeningsystemet iDrive og flere de ulike online-tjeneste til BMW Connect og har også fått en oppgradering. Om ønskelig kan BMW i3 nå også leveres med en ny parkeringsassistent», skriver bilprodusenten i pressemeldingen.

Slik er interiøret i BMW i3s.
Slik er interiøret i BMW i3s. (Ill.: BMW)

Bedre batterigaranti
Samtidig avslører BMW at batterigarantien til i3 utvides fra 8 år/100 000 km til 8 år/160 000 km. Den gjelder samtlige i3-modeller som ble registrert fra 1. januar 2017.

Begge modellene blir vist frem under bilutstillingen Frankfurt som starter tidlig i september.

Her er de norske prisene:

  • BMW i3: fra kroner 277 900,–
  • BMW i3s: fra kroner 313 800,–

 

Kilde:
Pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse