Blir det en sesong tre av Stranger Things, mon tro?
Blir det en sesong tre av Stranger Things, mon tro?

Annonse


Til neste år skal Netflix bruke over 50 milliarder kroner på innhold

Strømmegiganten Netflix annonserer at selskapet planlegger å bruke syv milliarder dollar, rundt 55 milliarder kroner, på videoinnhold i 2018. Det er en økning på én milliard dollar fra strømmetjenesten bruker i år. Det er i sterk kontrast med Apple som ryktes å skulle bruke én milliard dollar på TV-innhold.

Denne uken annonserte Netflix at prisene økes i flere markeder, deriblant Norge.

Ikke 50-50 helt ennå
Mye av innholdet vil bestå av egenproduserte serier, såkalt Netflix Originals, mens mesteparten kommer til å være lisensiert innhold. Netflix har planer om at utvalget på tjenesten skal være 50 prosent egenprodusert og 50 prosent innkjøpt. Selskapet er fortsatt et stykke unna denne visjonen.

Netflix har flere og flere sterke kort på hånden med «House of Cards», «Orange is the New Black» og «Stranger Things» blant de største. Ferske «Ozark» med Jason Bateman i hovedrollen er også blitt godt tatt imot og ble nylig fornyet med en sesong to (ekstern lenke).

Annonse
På tross av gode, originale serier er strømmekjempen stadig avhengig av lisensiert innhold.

Bruker penger de har
Selv om produksjonsbudsjettet øker, forsikrer Ted Sarandos, innholdssjef i selskapet, at ikke bruker mer penger enn de har.

– Vi bruker ikke penger vi ikke har. Vi bruker inntektene, sier han til Variety.

Nyheten kommer kun få dager etter at Disney annonserte at de trekker innholdet sitt fra Netflix fordi de har planer om en egen strømmetjeneste. Netflix har ikke gitt opp å kunne beholde litt av Disney-innholdet.

Hvilket Netflix-serie er din favoritt?

 

Kilde:
Variety

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse