Nye og kraftigere PC-skjermer er på vei.
Nye og kraftigere PC-skjermer er på vei.

Annonse


Nå testes skjermene med en oppdateringsfrekvens på 480 Hz

Utviklingen av dataskjermer går stadig fremover og HDR og G-Sync/FreeSync har vært noen av nyvinningene de seneste årene. Men hva med oppdateringsfrekvensen?

PC-skjerm med 480 Hz
Nettstedet Blur Busters kan nå vise til en ny skjerm som trolig er det neste steget i utviklingen på denne fronten. Her er det snakk om en prototype som kan levere enn oppdateringsfrekvens på hele 480 Hz.

Det fungerer slikt ved at panelet fylles ut med ekstra bilderuter for å gi en opplevd bedre flyt.

Mener PC-musene må bli raskere
Blur Busters skriver at de nettopp har fått inn skjermen og at den mer omfattende sak om den er på vei. Så langt kan de si at 480 Hz leverer et betydelig skille sammenlignet med 240 Hz, men at den høye oppdateringsfrekvensen også byr på noen problemer.

Annonse
For eksempel nevnes det at PC-musen kan være flaskehalsen her, den er rett og slett ikke rask nok til denne skjermen. PC-mus i dag har en oppdateringsfrekvens på 1000 Hz, men Blur Busters mener at denne må fordobles for at samspillet mellom PC-musen og 480 Hz-skjermen skal bli optimal.

Ettersom det er en prototype nettstedet har fått inn på testbenken, spørs det om den vil se dagens lys. I hvert fall med det første.

 

Kilde:
Blur Busters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse