Uninite lanserte i mars og har nå to nye funksjoner.

Annonse


Norske Uninite vil være Vipps for leiemarkedet – undersøker om du passer med andre

Det norske selskapet Uninite har lansert en algoritme for å finne ut om bokollektivet passer sammen personlighetsmessig.

Kobler folk sammen
“Uninite er en tjeneste hvor du kan finne et hjem, leiepartnere eller annonsere din hybel/leilighet.

Tjenesten har en funksjon hvor Uninite kobler leietakere sammen, basert på personlighet og interesser. Plattformen gir deg de beste kandidatene å flytte sammen med, og åpner for dialog og vennskap allerede før man flytter sammen. Tjenesten lanserte først i Norge, men vil bli globalt tilgjengelig. Slik vil også flytting på tvers av landegrenser forenkles”, heter det i pressemeldingen om tjenesten som startet opp sent i mars.

Unge gründere
Selskapet, drevet av gründerne Christian Wierød (23) og Øyvind Hasund Dahl (23), melder de har seks fulltidsansatte og påpeker at 40 prosent egenkapitalanbefaling i Oslo (for bolig nummer to) gjør det vanskelig for mange å skaffe seg egen, så da må de improvisere sammen med andre.

Annonse


– Tjenesten har allerede 8500 brukere og vokser med 150 nye brukere hver dag og det er kun én prosent av utleiere i Oslo og Akershus som helst vil leie ut til leietakere under 25 år. Dette ønsker vi å endre, forklarer Wierød til ITavisen, som påpeker at de ikke er en konkurrent til utleieselskapene, men de har store planer på sikt:

– Vi ønsker å digitalisere og automatisere hele boligprosessen for alle parter. Drømmen min er at en utleier med en portefølje på 100 til 200 leiligheter kan dra på jordomseiling, og administrere alt fra iPhonen sin.

Forsiking og depositum-betaling
“En av de største utfordringene for leietaker er at de må stille med 3 måneders depositum. Uninite har nå utviklet et konsept som kommer i høst hvor leietaker slipper å betale et depositum og hvor utleier er forsikret (red. anm: Dette gjøres med en 15 prosent provisjon til Uninite ved første gangs signering). Det har vært stor interesse for dette og vi regner med at vi i løpet av et år har blitt en av Norges ledende aktører på dette markedet.”

Dette er en av nyhetene, den andre er at tjenesten kobler seg til Facebook-profilen din for å finne ut litt av hvem du er, og på den måten koble deg mot likestillende som søker et sted å bo med andre.

Annonse