Samsung kan vise til svært gode regnskapstall.
Samsung kan vise til svært gode regnskapstall.

Annonse


Samsungs kvartalstall kan for første gang være høyere enn Apples

I disse dager legger de store IT-selskapene frem regnskapstallene for tremånedersperioden som avsluttet 30. juni. Samsung er et av dem som har all grunn til å være fornøyd.

Sterke tall
Selskapet har nemlig lagt frem sitt beste kvartalstall noensinne med et overskudd på vanvittige 12,65 milliarder dollar, 100 milliarder kroner. Det er en økning på 72,7 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Overskuddet er høyere enn det estimerte overskuddet til Apple for kvartalet som er på rundt 10,54 milliarder dollar. Det eksakte tallet vet vi ikke før selskapet annonserer regnskapet kommende uke.

Samsung kan for første gang ha tjent mer enn Apple i løpet av et kvartal.
Samsung kan for første gang ha tjent mer enn Apple i løpet av et kvartal. (Ill.: Samsung)

Mobilomsetningen opp, men lavere overskudd
Så hva er det som driver Samsung fremover? Først og fremst er det avdelingen som produserer brikker til blant annet telefoner og lagringsenheter som gjorde det svært godt. Samsung har tro på at denne trenden vil fortsette.

Annonse
Mobilavdelingen kunne også registrere en høyere omsetning sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, men her måtte Samsung registrere et lavere overskudd som ifølge selskapet skyldes høyere priser på komponentene.

 

Kilde:
CNBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse