Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Shadow of War er et av spillene som kjører i ekte 4K-oppløsning på Microsofts nye konsoll, mens eldre spill vil slite med FPS-en i 4K. (Ill.: Microsoft)

Her er Microsofts hemmelige Xbox One X-tall

Spill: Gled deg til 4 og til og med 6K.

Eurogamer har skaffet til veie tester fra utviklere og Microsoft som jobber med Xbox One X.

Rå nok til å dynamisk oppskalere til 6K
Publikasjonen fikk som de første i verden tilgang til Microsofts nye konsoll, den kraftigste i verden, og nå har de tallene som avslører hvor godt maskinen yter når den oppskalerer fra Xbox One.

Det er flere avsløringer, blant annet at Microsoft har økt kantutjevningen fra 4x til 8x, noe som har den effekten å gi et klarere bilde, det er jo viktig med 4K-oppløsning.

Vi vet allerede at Shadow of War kjører i 4K, mens Titanfall 2 faktisk kan skalere opp automatisk til 6K! Joda, det er kraft i konsollen.

Vil yte bedre
Presentasjonsmateriale avslører at målet med Xbox One X var å kjøre ekte 1080p- og 900p spill med fire ganger høyere oppløsning.

«Dataene for de ni spillene demonstrerer klart at 4x oppløsnings-målet er møtt, og det uten å nytte kraften i de nye GPU-funksjonene i Xbox One X,» forklarer Eurogamer.

Ikke lett å øke 9x
Det er viktig å på peke at tallet kun er et «snapshot» av hva som skjedde i scenen akkurat når tallet ble hentet ut, men det er jo grunn til å tro at Microsoft valgte disse tallene for å være representative for hvordan spill skalerer fra Xbox One til Xbox One X.

B (god ytelsesøkning fra rett under 80 FPS til rett under 90 FPS på One X) og C er Forza og GoW 4 (mindre økning fra rett over 30 FPS til rundt 48 FPS(, mens tittel H er trolig Star Wars Battlefront (gjør det mye dårligere på Xbox One X) og ReCore kan tenkes å være tittel A (lavere FPS på Xbox One X: rundt 47 FPS) og Halo Wars 2 kanskje G (økning fra 48 FPS til .

At Battlefront gjør det ekstra dårlig er fordi det er en 720p-tittel – 9x økning i oppløsningen på Xbox One X er en vanskelig jobb.

 

Kilde:
Eurogamer

Stikkord: Spill, xbox