Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Radeon Vega FE blir tilgjengelig i disse dager. (Ill.: AMD)

Nå har AMD startet salget av Vega, men er du spiller må du vente enda lenger

Spillkortene kommer ikke før til sensommeren.

Som lovet har AMD startet utsendingen av de nye Radeon Vega Frontier Edition-kortene i utvalgte markeder.

Tilgjengelig nå
AMD har også delt litt mer informasjon rundt de to ypperste kortene der modellen til 999 dollar er luftkjølt, mens den væskekjølte modellen har en utsalgspris på 1499 dollar. Sistnevnte forventes ikke før i kvartal tre.

Dog virker det ikke å være helt bestemt hvem disse kortene er beregnet for. Som AnandTech skriver, kan det se ut som at AMD fokuserer på innholdsskapere, samtidig som selskapet har oppfordret spillerne til å vente på Vega RX-serien.

Kan bytte drivermodus
Faktisk er Vega FE-kortet ment for spillutviklere, og interessant nok gir AMD kortet tilgang til både Pro- og spilldriverne i én og samme installeringspakke. Via AMDs kontrollpanel skal brukerne kunne bytte mellom begge modusene.

Det er ikke kjent hvordan denne byttingen vil foregå, om man for eksempel er nødt til å kjøre en omstart av PC-en. Formålet med å la brukerne kunne bytte drivermodus, er å la spillutviklere bytte til spillmodusen for å kjøre tester, forklarer AnandTech.

AMD skal trolig vise frem Vega RX under Siggraph som avholdes rundt månedsskiftet juli/august.

 

Kilder:
AMD,
AnandTech

Stikkord: amd, Maskinvare, vega