7. november lanseres Xbox One X i Norge til 4999 kroner. På scenen: Xbox-sjef Phil Spencer.
7. november lanseres Xbox One X i Norge til 4999 kroner. På scenen: Xbox-sjef Phil Spencer.

Annonse


– Det handler om å bevare kunsten ved spillene

Denne konsollgenerasjonen har Microsoft vist spesiell interesse for den forrige, noe som har ført til at hundrevis av Xbox 360-titler kan spilles på Xbox One.

Mer fra E3 2017: Sony sier nei til kryssplattform mellom PlayStation og Xbox.

Mellomtittel
Under E3 tidligere denne måneden annonserte selskapet at de jobber med å få spillene fra den første Xbox-konsollen til å spille på den nyeste generasjonen.

Sony derimot har ikke hatt et fokus på dette området, og under E3 uttalte PlayStation-topp, Jim Ryan, at «dette er en av de mest etterspurte funksjonene, men noe som ikke brukes mye».

Annonse


– Det ser eldgammelt ut, hvem har lyst til å spille dette? sa Ryan om Gran Turismo for PlayStation 1, 2 og 3 til TIME Magazine.

PlayStation-topp om indiespill: – De er mindre relevant nå.

Mellomtittel
Under et nylig intervju med samme nettsted, utdypet Xbox-sjef, Phil Spencer, hvorfor støtte for de eldre generasjonene har blitt så viktig for Microsoft:

– Jeg ser på TV-spill som en kunstform. Jeg kan gå tilbake og se «Gone with the Wind» og «Citizien Kane». Jeg leser «Ringenes Herre», jeg hører på Rolling Stones- eller Zeppelin-albumer. Jeg føler det er viktig at kunstmediet lever med oss, at vi lærer av det, og jeg tror det samme med spill. Ikke alle spill, akkurat som ikke hvert eneste album, er et perfekt stykke med kunst. Men det faktum at disse fortsatt kan spilles, er fundamentet til mye av det vi spiller i dag, sier han til TIME.

Han fortsetter:

– Ting som Tetris. Bør folk kunne spille Tetris? Absolutt. Det var noe magisk med det, og folk spiller det fortsatt. Minecraft ble først lansert i 2009, og her er vi åtte år senere og spillet har aldri vært større. Jeg syns ikke det er en bra ting at spill ikke kan spilles på grunn av tekniske årsaker. Det betyr ikke at alle skal gå tilbake og spille hvert eneste spill, men jeg ønsker at de spillene skal være tilgjengelige.

Hele intervjuet med Spencer, som også går inn på temaer som blandet virkelighet, kan du lese i kildelenken.

Er du enig i Spencers uttalelser om at det er viktig med støtte for eldre spill, eller deler du Ryans syn?

 

Kilder:
TIME 1, 2

Annonse