Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft mener at de gjør det riktige når de deaktiverer antivirus. (Ill.: Microsoft)

Microsoft innrømmer at de deaktiverer antivirus i Windows 10

Men mener de har gjort det riktige.

Tidligere denne måneden sendte Kaspersky inn et klage mot Microsoft i EU. Sikkerhetsselskapet hevder blant annet at Microsoft deaktiverer antivirus fra tredjeparter i Windows 10.

Deaktiverer eldre antivirus
I et blogginnlegg bekrefter Microsoft at de deaktiverer enkelte antivirusprogrammer. Rob Lefferts, leder for programhåndtering for Windows enterprise and security, skriver at 95 prosent av alle Windows 10-PC-ene har antivirus som er kompatibelt med den ferske Creators Update.

Det betyr at det fortsatt er en andel som kjører antivirus som ikke er støttet. I blogginnlegget forklarer Lefferts at de deaktiverer eldre utgaver av antivirusprogrammer hvis de ikke er kompatible med Creators Update.

«Når oppdateringen starter, deaktiverer vi først enkelte deler av AV-programvaren. Dette blir gjort i samarbeid med AV-partnere for å avdekke hvilke versjoner av deres programvare som er kompatibel og hvor vi skal sende kundene etter oppdateringen», skriver Lefferts.

– Gir dem flere testmuligheter
En annen ting Kaspersky beskyldte Microsoft for, var å ikke gi antivirusprodusentene nok tid til å teste om programvaren er kompatibel med den nyeste utgaven av Windows 10. Slik forklarer Microsoft det:

«Vi jobber tett med AV-partnere for å identifisere endringer, vi tilbyr tidlige versjoner gjennom Windows Insider Program og andre testmiljøer, samt tilbyr teknisk veiledning gjennom vårt MVI-program», forklarer Microsoft som mener at Insider-programmet gir partnere en mye større innblikk i Windows-utviklingen enn tidligere.

MVI – Microsoft Virus Initiative.

Microsoft nevner ikke Kaspersky ved navn i blogginnlegget, men selskapet skal ha forsøkt å komme i kontakt med ledere i selskapet i forkant av klagen til EU for å avtale møter der de kan svare på bekymringene.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: Microsoft, sikkerhet, windows10