Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple vil få bukt med lekkasjene. (Ill.: Skjermdump/YouTube)

Apple lekker mer enn noen gang – nå vil selskapet ha slutt på lekkasjene

Ønsker å øke hemmelighetsholdelsen.

et er ingen tvil om at Apple har slitt med å holde på hemmelighetene før produktene lanseres. Et godt eksempel på dette var fjorårets iPhone 7-lansering der det meste var kjent før Tim Cook inntok scenen for å vise frem smarttelefonen.

Flere lekkasjer fra campusen
Nettstedet The Outline har delt deler av innholdet fra en intern presentasjon i Apple der temaet var å øke hemmelighetsholdelse. I presentasjonen snakket selskapet blant annet om hvordan sikkerhetsavdelingen jobber for å hindre at informasjon lekker til konkurrenter, forfalskere og presse.

Ifølge Apple selv kommer flere av lekkasjene nå direkte fra Apple-campusen enn fra leverandører. Noe iPhone-produsenten neppe er fornøyd med.

The Outline skriver at presentasjonen inneholdt videoer fra Apple-ansatte som sier at lekkasjer «gjør at jeg får vondt i magen» og «når du lekker denne informasjonen, svikter du alle». I tillegg skal Greg Joswiak, VP for Apple marketing, ha uttalt at «dette har blitt veldig viktig for Tim (Cook, journ.anm.)» og «vi kan ikke lenger tolerere det».

Kjøper tilbake komponenter
David Rice, Director of Global Security i Apple, omtaler kampen mot lekkasjene som en «skyttergravskrig» og uttaler at svartebørsselgere setter opp skilt på bussholdeplasser og fabrikkleiligheter der de tilbyr å betale for ikke-annonserte Apple-deler og -komponenter.

I enkelte tilfeller har Apple selv kjøpt tilbake komponenter for å hindre at disse når eksterne kilder. I presentasjonen kom det frem at Apple kjøpte 19 000 iPhone 5c-komponenter i forkant av annonseringen i 2013.

De seneste årene har selskapet fersket flere større lekkere som jobbet med ting som Apples nettbutikk og iTunes.

Hele rapporten finner du i kildelenken.

Kilde:
The Outline

Stikkord: Apple