Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En gullgruve av informasjon lekkes nå av en Foxconn-ansatt før Apples avsløringer mandag klokka 19. (Ill.: Apple)

Siste nytt fra “Foxconninsider”: Dette er de to spennende Apple-prosjektene “Ashnazg” og “Summers”

MacBook Air-serien er død.

En person med kjennskap til hva som skjer internt hos Foxconn, selskapet som setter sammen produktene til Apple, skal ha avslørt mange av planene til selskapet.

Det ventes flere avsløringer fra “Foxconninsider” i timene før WWDC mandag klokken 19:00 – denne artikkelen oppdateres derfor fortløpende med de nyeste avsløringene først.

Oppdatert, 5. juni, 16:52:

Husker du ryktene vedrørende Apple-ringen, ikke minst dette patentet? En liten dings som skulle være koblet til nettet og varsle brukeren og kanskje bruke i VR-sammenheng?

De aller fleste trodde nok hele produktet var dødt, men nå avslører altså “Foxconninsider” (som omtaler den som “Smart Ring” – prosjektnavnet innad hos Apple er “Project Ashnazg”) at så ikke er tilfellet og at det kommer mer informasjon om denne ved en senere anledning.

Også Apples VR-planer har kilden kjennskap til. Ifølge Foxconninsider skal de avsløre mer om “Project Summers”, selskapets VR-strategi, senere som med ringen.

Oppdatert, 03:18:

MagSafe kommer tilbake innen 12 til 18 måneder.

Oppdatert, 19:47:

Om arbeidsforholdene i asiatiske selskap:

“De blir behandlet godt; lønnsøkninger, god bolig og utdanning – det er avhengig av selskapet, men Hon Hai er sannsynligvis en av de bedre selskapene å jobbe for i Asia, spesielt innen ingeniørfag.

De fleste forlater aldri organisasjonen, delvis grunnet gode alderspensjoner. For fabrikkarbeidere er det en god stabil og velbetalt jobb som ikke er farlig eller for stressende, og som kan finansiere en ung familie i de fleste provinsielle deler av Kina.”

Oppdatert, 18:08:

Apple TV: Vi får vite mer fra kilden i oktober. Og så, det vi alle har ventet på å få bekreftet, og dette må være den sikreste kilden til nå: Det kommer 7s-modeller i aluminium som visstnok minner litt på iPhone 4. iPhone X (8) dekkes av glass.

7s får ikke trådløs lading.

Nye MacBook Pro får muligheter for 32GB RAM, men kun i 15-modellene. Trolig også bedre GPU i den største av Pro-modellene.

Oppdatert, 17:04:

Apple dropper ikke Lightning i sine kommende i-produkter, det blir derfor ikke USB C å finne med det første, men nye iPhone får trådløs lading.

Spennende avsløringer før WWDC på mandag
Informasjonen blir sett på som svært troverdig da Reddit-moderatorer skal ha bekreftet at informasjonen som stammer fra brukeren “Foxconninsider”, er ekte.

Ifølge personen har tusenvis av personer tilgang til den samme informasjonen, mye av den selges faktisk til KGI Securities (mange av dere husker nok Ming-Chi Kuo fra netttopp KGI som ofte treffer blink, men ikke alltid).

Det er grunn til å tro at endel av informasjonen fremdeles er aktuell, mens andre produkter og avsløringer allerede er foreldet og kanskje droppet av Apple eller total-forandret.

iMac og MacBook
2017 iMac får mindre oppgraderinger av innmaten – det er 2018 som vil bringe en større designendring av produktet med mer glass og en svart finish. Det samme gjelder MacBook-serien.

Apple-logoen skal igjen lyses opp, denne gangen med et LED-panel.

MacBook får samme behandling, altså mindre oppgraderinger av innmaten i år, men fremover er det snakk om at de skal få dynamiske e-blekk-tastaturer. Disse har vi hørt om tidligere. Dagens Touch Bar blir værende på disse helt nye modellene.

Kommende Magic Keyboard, som trolig lanseres neste år, blir også utstyrt med e-blekk. Disse kan selvsagt kunne brukes på iMac.

MacBook Air-serien er død.

iPhone og iPad
Selskapets viktigste produkt. Alle forventer derfor at de gjør større endringer i år, og ifølge insideren er det grunn til å glede seg, for fingersensoren plasseres ikke på baksiden.

Likevel er det et faktum at Apple har problemer med å produsere nok Touch ID-paneler som fungerer. Vi har tidligere hørt Kuo snakke om at det blir vanskelig å skaffe seg en iPhone 8 når den endelig lanseres. Dette kan være årsaken.

Testeren påstår han eller hun så produktet i januar, da var det i EVT-stadiet (Engineering Validation Test).

Designet minner om dagens iPhone 7 design, men med tynnere vertikale rammer. Ifølge personen lignet prototypen på denne, bare med mer glass.

Hva angår iPad kjenner ikke lekkeren til mer informasjon enn at personen føler seg sikker nok til å bekrefte den nye 10,5″-modellen.

Smarthøyttaleren
Apple testet tre utgaver: En med kamera, en med skjerm og en uten skjerm.

“Siri hjemmehøyttaleren” skal drives av en modifisert Apple A9-brikke.

Årsaken til ryktet om at Apple skal vise frem Siri-høyttaleren på mandag, men ikke selge den før senere i år, er fordi Hon Hai tapte kontrakten. Trolig tar det tid for Apple å finne en ny partner og gire opp produksjonen. De er neppe fornøyde med at de nå må lansere den sent 2017.

Smartbrillene
Brillene til Apple skal kunne gi brukeren informasjon informasjon rett til øynene og gjenkjenne hodebevegelser, men det er uvisst hvor prosjektet står.

Ifølge kjenneren er produktet utsatt til neste år eller til og med 2019, og kan også allerede vært kansellert. Det kan tenkes Apple ikke kom videre med dagens løsning, og må ta en omstart på prosjektet.

Prisen på brillene, om de bruker samme materialer og teknologi som i prototypene, vil ligge på rundt 600 dollar, altså 5000 kroner.

De har polariserte glass og kan brukes med styrke. Zeiss-optikk er å finne i enheten i kombinasjon med ben-induksjon, mikrofoner, lyssensor, akselerometer og magnometer.

Problemet ifølge lekkeren er at det det fleksible batteriet er vanskelig å masseprodusere og det faktum at paneltypen også er utsatt.

 

Kilde:
Reddit

Stikkord: Apple