Qualcomms Quick Charge 4.0+ er raskere og tryggere enn før.
Qualcomms Quick Charge 4.0+ er raskere og tryggere enn før.

Annonse


Qualcomms Quick Charge 4.0+ er både tryggere og raskere

Selv om Qualcomm er mest kjent for brikkesettene sine, er batteriteknologien deres også en viktig del av pakken.

Raskere enn vanlig
Du har antakelig allerede brukt teknologien hvis du har en telefon med Qualcomm-brikkesett, og fått ladet telefonen i rekordfart.

Quick Charge-teknologien lar deg lade opp batteriet mye raskere enn vanlig, og kan i de siste iterasjonene lade opp et batteri til 50 prosent på raskest mulig måte.

Null til 50 prosent på 15 minutter
Tiden det tar å lade batteriet blir mindre med hver versjon av Quick Charge, og i versjon 4.0 kan du lade batteriet fra null til 50 prosent i løpet av 15 minutter.

Annonse
Nå har Qualcomm annonsert Quick Charge 4.0+, som tilbyr alle fordelene med 4.0, men med noen få forbedringer:

– Dobbel lading. Et valg som allere finnes i tidligere versjonen, men som nå er krafigere. Dual Charge inkluderer en ekstra strømadministrasjons-krets i enheten. Med Dual Charge deles ladespenningen på to, som gir lavere varmeutvikling og redusert ladetid.
– Intelligen termisk balansering. Enda en forbedring til Dual Charge, som automatisk flytter spenningen gjennom den kjøligste banen, som fjerne “hot spots,” og optimaliserer strømleveransen.
– Avanserte sikkerhetsfunksjoner. Quick Charge 4 er designet for å overvåke temperaturen i både kabinettet og i kontakten. Dette ekstra laget av beskyttelse hjelper mot overoppheting og kortslutning eller skade til Type-C-kontakter.

For å kunne bruke Quick Charge må enheten være sertifisert av Qualcomm, og siden teknologien debuterte har de sertifisert over 130 mobile enheter og 475 ladere.

Quick Charge 4.0+ kommer til flere enheter i løpet av året, men er allerede på plass i nylanserte Nubia Z17.

Kilder
Qualcomm
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse