Asus lanserer ultraslank bærbar med GTX 1080

Zephyrus GX501 er både kraftig og tynn.
Zephyrus GX501 er både kraftig og tynn.

Tidligere i dag skrev vi om den nye Max-Q-teknologien til Nvidia som skal levere toppgrafikk på tynnere bærbare PC-er.

Intel Core i7 og GTX 1080
Asus blir en av de første PC-produsentene som leverer en spillbærbar med kraftig ytelse i liten innpakning. Under Computex i dag viste de frem ROG Zephyrus GX501. Dette er en ultraslank 15-tommers bærbar.

Den er kun 17,9 millimeter tykk, eller tynn, og veier beskjedne 2,22 kg. Ikke la deg lure av den beskjedne størrelsen. ROG Zephyrus GX501 drives av syvende generasjons Intel Core i7-prosessor og – kanskje mest interessant – et GTX 1080-grafikkort fra Nvidia.

Annonse

Følg avsløringene fra Computex 2017.

Nytt kjølesystem
Asus har utviklet et system kalt «Active Aerodynamic System» (AAS) for å sørge for at PC-en ikke går varm med all den kraften som sitter på innsiden.

Systemet sørger for at når PC-en åpnes, bøyer bunnen seg og åpner en luk på seks millimeter som suger inn luft. Samtidig er det små hull over tastaturet som også tar inn luft. Denne blir videre pumpet ut av sidene på kabinettet.

«Disse forbedringene bidrar til å senke temperaturen på luften som strømmer gjennom fanene med rundt ti grader sammenlignet med vanlige bærbare», forklarer Asus.

Foruten en kraftig prosessor og et heftig grafikkort, har Zephyrus følgende spesifikasjoner:

  • Skjerm: 15,6″ 1080p, G-Sync, 120 Hz.
  • Lagring: Opptil 1 TB NVMe SSD.
  • Minne: Opptil 24 GB DDR4-2400.
  • Tilkoblinger: SD-kortleser, fire USB 3.1, én USB-C, én HDMI 2.0.

 

Kilde:
Asus

Annonse
Annonse