Apple vil hjelpe andre med å starte produksjon i USA.
Apple vil hjelpe andre med å starte produksjon i USA.

Apple vil hjelpe andre med å produsere i USA – ikke produsere selv

Det er lite trolig at Apple vil produsere iPhone eller iPad I USA med det første. I stedet ønsker de å hjelpe andre selskaper som ønsker å starte opp produksjon i landet.

Spytter inn milliarder
Under Mad Money på CNBC tidligere denne uken annonserte Apple-topp Tim Cook at de vil donere 1 milliard dollar til et fond som promoterer avanserte produksjonsjobber I USA.

– Ved å gjøre det, kan vi plante et frø. Hvis vi kan opprette mange produksjonsjobber, kan disse produksjonsjobbene skape nye arbeidsplasser rundt dem fordi du har en industri som bygger opp rundt dem.

Apple skal annonsere den første mottakeren i løpet av mai-måned.

Støtte utviklere og få flere til å programmere
Cook snakket også om et annet interesseområde for Apple under CNBC-møtet. Blant annet ønsker de å støtte programmer som hjelper utviklere og får flere personer til å programmere.

– Vi utforsker dette godt. Hvordan skal ansattbasen vår vokse? Hvordan skal utviklerbasen vår vokse? Hvordan får vi produksjonen til å vokse? I løpet av året vil du se at kommer med nye ting i alle disse områdene, fortalte han til CNBC.

President Donald J. Trump var i forbindelse med valgkampen ganske bestemt på at Apple og andre amerikanske IT-giganter må produsere enhetene sine i USA, men det ser ikke ut til at Apple flagger helt hjem med det første.

 

Kilder:
Mad Money,
Engadget