Apples nye smarthøyttaler med Siri-integrasjon er ventet i salg i løpet av året.
Apples nye smarthøyttaler med Siri-integrasjon er ventet i salg i løpet av året.

Flere sier at Apples smarthøyttaler kan komme på WWDC i juni

Det er mer enn femti prosent sjanse for at Apple vil annonsere Alexa-konkurrenten sin på Apples WorldWide Developer Conference i juni, mener den kjente Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo.

Høytytende høyttaler
Det var i forrige uke at nyheten om at en Siri/AirPlay enhet som skal bli en smarthøyttaler fra Apple, var i på trapppene. Også da ble WWDC nevnt som mulig lanseringstidspunkt.

Apples smarthøyttaler vil trolig inneholde en eller annen form for Beats-teknologi, og vil bestå av Apple-maskinvare med Siri og en “høytytende” høyttaler, som ikke nødvendigvis vil konkurrere med Alexa, men oppta et “høyere” markedssegment, skriver The Verge

“Overlegen lydkvalitet
Apple skal antakelig markedsføre den smarte høyttaleren som en som har overlegen lydkvalitet, og den skal ha syv diskantelementer og en subwoofer, skriver 9to5Mac.

Apples Smart-høyttaler vil ikke bare markedsføres med topp lydkvalitet, men den skal også ha bedre datakraft sammenlignet med Amazon Echo og Google Home, og den skal visstnok være priset tilsvarende.

Skal ligne på Mac Pro
Enheten skal ligne på “søppelbøtte”-formen til Mac Pro, og maskinvaren skal innehold en brikke med tilsvarende ytelse som en iPhone 6 eller 6S, og den vil være integrert med Siri, iOS, Mac og AirPlay, sier Kou.

Markedet for kunstig intelligens i hjemmet begynner å bli for stort for Apple å overse, mener Kou, som tror Apple kan selge omtrent 10 millioner smarthøytatlere i løpet av det første året.

Kilder
9to5Mac
The Verge