Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Av de spurte foretrekker de fleste Windows Mobile, og ikke Android, på Samsungs nye toppmobil Galaxy S8. (Ill.: Samsung)

Vi spurte dere: Foretrekker Windows Mobile på Galaxy S8 fremfor Android

Er folk rett og slett lei?

En uhøytidelig spørreundersøkelse avslører at de spurte ITavisen-leserne foretrekker Windows Mobile på Samsung Galaxy S8, og ikke Android som den leveres med.

Kan faktisk skje
Spørreundersøkelsen ble opprettet i lys av det ganske ville ryktet (ikke helt spinnvilt, for Microsoft selger Galaxy S8 i sine butikker med Office forhåndsinnstallert) om at Microsoft og Samsung 2. mai kanskje skal avsløre nettopp en Galaxy S8 med Windows Mobile, et presse-event vi kommer til å være til stede på i New York.

Windows Phone, deretter Windows Mobile, kom for sent på banen når Android og iOS allerede hadde fordelt markedet mellom seg, men mange foretrekker Windows Mobile-grensesnittet.

Smart grensesnitt, men mangel på apper og rå nok enheter
Det er ikke det at Microsoft ikke hadde gode ideer, og et lekkert grensesnitt som nevnt, men de fikk ikke med seg app-utviklerne som ikke klarte å forsvare å utvikle for en så liten plattform, og det faktum at de vel egentlig aldri fikk til en «killer»-mobil, utover en rekke Lumia-modeller som hadde svært avanserte kameraer.

Men når de feteste appene aldri kom til plattformen, eller kom veldig sent, for ikke å snakke om spill og ytelse, måtte det nesten ende slik.

Hva mener du Microsoft bør gjøre? Er det en god strategi å lisensiere Windows Mobile til andre produsenter, eller bør de eie hele økosystemet som Apple med iPhjone og Google med Pixel?

Med litt over 600 spurte foretrekker 54 prosent Galaxy S8 med Windows Mobile og 46 prosent Android:

Stikkord: android, galaxy, Mobil