Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Reisende fra Oslo Lufthavn kan bli rammet av de nye sikkerhetstiltakene til USA. (Ill.: Avinor)

Nettbrett og laptoper kan bli forbudt på reiser fra Norge til USA

Elektronikkforbudet kan bli utvidet til Europa.

Forrige måned trådte nye regler som hindrer elektronikk i håndbagasjen på flere fly til USA, i kraft. I førsteomgang gjelder dette flyplasser i hovedsak i Midtøsten og Nord-Afrika.

Vurderer utvidelse
The Guardian skriver nå at Trump-administrasjonen vurderer å utvide tiltakene til reiser fra Europa til USA. Det vil i så fall påvirke norske reisende over Atlanteren.

«Britiske tjenestepersoner forstår det slik at deres US-motpart vurderer å utvide forbudet – som hindrer enhver enhet større enn en smarttelefon i håndbagasjen – på flyvninger fra Europa. En Whitehall-kilde sier at selv om ikke forbudet kan bli utvidet til Storbritannia, vurderer USA å gjøre det», skriver The Guardian.

– Vi fortsetter evalueringen av trusselbildet
Department of Homeland Securyti (DHS) ønsker hverken å bekrefte eller avkrefte rapportene.

«Vi har sagt at vi ønsker å evaluere trusselbildet og utføre bestemmelser basert på disse vurderingene, men vi har ikke foretatt noen valg om å utvide de nåværende restriksjonene mot større, elektroniske enheter i flykabiner fra utvalgte lufthavner», sier Gillian Christensen, en talsperson for DHS, til The Guardian.

Forbudet gjelder enheter som nettbrett, bærbare PC-er og eboklesere. Disse enhetene må legges i innsjekket bagasje. Et slikt forbud vil trolig ramme både turismen og bedriftsreiser til USA ettersom mange ønsker å arbeide på flyet, men også bruke nettbrettet til underholdning.

 

Kilde:
The Guardian

Stikkord: sikkerhet, usa