Reisende fra Oslo Lufthavn kan bli rammet av de nye sikkerhetstiltakene til USA.
Reisende fra Oslo Lufthavn kan bli rammet av de nye sikkerhetstiltakene til USA.

Annonse


Nettbrett og laptoper kan bli forbudt på reiser fra Norge til USA

Forrige måned trådte nye regler som hindrer elektronikk i håndbagasjen på flere fly til USA, i kraft. I førsteomgang gjelder dette flyplasser i hovedsak i Midtøsten og Nord-Afrika.

Vurderer utvidelse
The Guardian skriver nå at Trump-administrasjonen vurderer å utvide tiltakene til reiser fra Europa til USA. Det vil i så fall påvirke norske reisende over Atlanteren.

«Britiske tjenestepersoner forstår det slik at deres US-motpart vurderer å utvide forbudet – som hindrer enhver enhet større enn en smarttelefon i håndbagasjen – på flyvninger fra Europa. En Whitehall-kilde sier at selv om ikke forbudet kan bli utvidet til Storbritannia, vurderer USA å gjøre det», skriver The Guardian.

– Vi fortsetter evalueringen av trusselbildet
Department of Homeland Securyti (DHS) ønsker hverken å bekrefte eller avkrefte rapportene.

Annonse


«Vi har sagt at vi ønsker å evaluere trusselbildet og utføre bestemmelser basert på disse vurderingene, men vi har ikke foretatt noen valg om å utvide de nåværende restriksjonene mot større, elektroniske enheter i flykabiner fra utvalgte lufthavner», sier Gillian Christensen, en talsperson for DHS, til The Guardian.

Forbudet gjelder enheter som nettbrett, bærbare PC-er og eboklesere. Disse enhetene må legges i innsjekket bagasje. Et slikt forbud vil trolig ramme både turismen og bedriftsreiser til USA ettersom mange ønsker å arbeide på flyet, men også bruke nettbrettet til underholdning.

 

Kilde:
The Guardian

Annonse