Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple er et av selskapene som kan vise til vekst. (Ill.: Apple)

IDC: Den første veksten i PC-markedet på fem år

Men Gartner er ikke enig.

PC-salget har hatt en nedadgående kurve de seneste årene, men nå kan trenden være i ferd med å snu.

Snur til vekst
Analyseselskapet IDC har publisert tallene for året første kvartal og de viser en ørliten oppgang i PC-markedet. IDC hadde estimert med en nedgang på 1,8 prosent, men i stedet er salget opp 0,6 prosent.

HP var vinneren det forrige kvartalet og passerte Lenovo som den største PC-leverandøren i verden. Leveringene var opp 13,1 prosent til 13,143 millioner PC-er.

Også Lenovo leverte flere PC-er enn tilsvarende periode i fjor, men oppgaven var kun på 1,7 prosent.

De fem største med gode tall
Dell er stadig den tredje største PC-produsenten i markedet og har de to seneste kvartalene vært en av få selskaper som kan vise til en økning i salget. 9,573 millioner leveringer er en økning på 6,2 prosent fra kvartalet i 2016.

Apple lanserte nye bærbare i fjorårets siste kvartal noe som har ført til økt salg og de positive tallene fortsetter inn i 2017. Økningen er på 4,1 prosent til 4,2 millioner leveringer.

Ser vi på tallene totalt er det de fem største leverandørene som er hovedårsaken til veksten i markedet. Samtlige kan vise til bedre tall mens gruppen «Other» er ned 11,4 prosent.

Gartner melder om nedgang
Analyseselskapet Gartner har også publisert kvartalsrapporten og her er nedgangen på 2,4 prosent. Ifølge Gartner ble det levert 62,180 millioner PC-er i årets første kvartal.

Det er en nedgang på 2,4 prosent sammenlignet med fjoråret.

Lenovo er den største PC-leverandøren, ifølge Gartners tall, og det er kun Asus blant topp fem som opplever svikt i salget.

Kilde:
Windows Central

Stikkord: pc