Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Romspillet Eve skal finne ekte planeter ved å se gjennom bilder fra Kepler-teleskopet. (Ill.: CCP)

Nå skal Eve Online-spillerne jakte på ekte planeter

Spill: Skal vurdere bilder fra Kepler-teleskopet.

Project Discovery, der Eve Online-spillerne skal jakte etter ekte planeter, ble lansert på Eve Fanfest i Reykjavik og er et samarebeid mellom EVE Online og universitene i Reykjavik og Geneve.

Nytt minispill
I det nye minispillet i Eve Online skal spillerne se på bilder av stjerner kapret av Kepler-teleskopet for å se etter «anomalier,» som kan tyde på at noe forstyrrer lyset fra stjernen – som for eksempel kan være en planet som går forbi.

Når en spiller finner en anomali på et bilde vil de markere denne og gi den en kort beskrivelse av hva de tror de har sett.

Mange ser på samme bilde
Deretter går dataene inn i en database og venter på resultatene fra andre spillere som ser på samme bilde.

Når mange nok spillere markerer en anomali, blir den gitt til universitetet i Geneve der de kan inspiseres nærmere.

Dermed slipper studentene på universitetet å se gjennom alle dataene fra Kepler-teleskopet på egenhånd, og kan fokusere på de mer interessante bildene som er flagget av Eve Online-spillerne.

Kan bekrefte planeter
Deretter kan de bekrefte eller avkrefte om det er en anomali eller planet som teleskopet har fanget, som gjør planetjakten til Kepler-teleskopet betraktelig raskere, og enklere.

Dette er andre gangen CCP, som gir ut Eve Online, har kjørt Project Discovery. I fjor skulle spillerne klassifisere menneskeceller for å identifisere proteiner. Da måkte spillerne seg gjennom en database på over 250 000 bilder og klassifiserte over 25 millioner proteiner.

Kilde
Kotaku
Eve Online

Stikkord: eveonline, Spill