Apple designer allerede A10-brikkesettet.
Apple designer allerede A10-brikkesettet.

Annonse


Slik skal Apple gjøre iPhone-grafikken mye heftigere

Ifølge Imagination Technologies, det britiske selskapet som lager PowerVR-GPU-ene som brukes i iPhone og iPad, ønsker Apple å avslutte lisensieringen av teknologien deres. Dette skal skje innen to år.

Hevder Apple skal produsere egne GPU-er
Selskapet sier i en uttalelse at Apple har gitt dem beskjed om at de «jobber med en separat og uavhengig grafikkteknologi for tettere kontroll av produktene sine og for å gjøre seg mindre avhengig av teknologien til Imagination».

The Verge skriver at Imagination trolig vil merke det på bunnlinjen hvis Apple forsvinner. Sistnevnte står for rundt halvparten av omsetningen til det britiske selskapet.

I mars i fjor kunne vi melde at «ifølge ferske rapporter fra Ars technica har Apple og GPU-produsenten Imagination Technologies samtaler om et mulig oppkjøp.» Apple valgte senere å trekke seg fra forhandlingene. Senere våren 2016 dukket det opp rapporter om at Apple hadde begynt å hyre personer til å jobbe med GPU-teknologi.

Annonse
– Kan bli vanskelig
Apple har hatt suksess med sitt A-brikkesett basert på ARM-plattformen, og hvis Imaginations uttalelser viser seg å stemme, kan selskapets A-serie i fremtiden bestå av både en egendesignet prosessor og grafikkenhet.

Trolig blir 2018-iPhonen den første som eventuelt får en egendesignet GPU fra Apple, men Imagination tror det blir vanskelig for Cupertino-giganten å produsere en egen brikke uten å krenke selskapets patenter.

«Videre tror Imagination at det kan bli ekstremt utfordrende å designe en helt nye GPU-arkitektur fra bunn av uten å krenke rettigheter for intellektuell eiendom», uttaler selskapet og legger til at de er i samtaler med Apple om kommersielle alternativer.

Etter nyheten har Imagination-aksjen falt med nærmere 70 prosent (ekstern lenke).

 

Kilde:
Imagination Technologies,
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse