Slik skal Apple sikre full kontroll på alle områder

I iPad Pro sitter det en lynrask A9X-brikke. GPU-en er levert av Imagination Technologies.

Ifølge ferske rapporter fra Ars technica har Apple og GPU-produsenten Imagination Technologies samtaler om et mulig oppkjøp.

GPU-oppkjøp
Grafikkprodusenten står bak PowerVR mobile GPU-designet Apple lisensierer for bruk i A9- og A9X-brikkene. Begge selskapene nekter å kommentere ryktene, skriver Ars technica.

Apple har bruker Imaginations GPU-er siden A4 i 2010 og de siste årene har det vært ryktet mer og mer at Apple ønsker å designe sin egen GPU, på lik linje som de designer prosessoren i A-brikkene.

Annonse

Et oppkjøp av Imagination Technologies vil selvsagt være et klart signal fra selskapet at de går den retningen.

Les også: – Apple jobber med noe ekstremt hemmelig, og vi har avslørt det.

Før jul rapporterte Fudzilla at Apple jobber med utviklingen av en helt egen GPU-brikke. Arbeidet skal visstnok ha foregått i all hemmelighet i flere år og selskapet skulle ikke lenger trenge å samarbeide med Imagination Technologies.

De ferske ryktene tyder nå på at Apple har bestemt seg for heller å kjøpe opp selskapet.

Kontrollere alt selv
Selv om A-brikkene til Apple bruker tilpassede versjoner av PowerVR-GPU-ene, vil de med et oppkjøp kunne kontrollere prosessen helt og holdent selv.

Hvis oppkjøpet blir en realitet er det mye som tyder på at det blir Apples største noensinne. Imagination Technologies har en markedsverdi på 850 millioner dollar, drøyt 7 milliarder kroner, og aksjen har skutt i været siden de første oppkjøpsryktene dukket opp.

 

Kilder:
Ars technica,
9to5Mac

Annonse
Annonse