WIndows Vista med Aero-gjennomsiktighet.
WIndows Vista med Aero-gjennomsiktighet.

Annonse


Nå dør Microsofts forhatte Windows Vista – vi ser tilbake på nedturen og Windows 7

Etter 11. april er det over og ut for OS-et selv Steve Ballmer innrømte ble en fiasko: Windows Vista.

Gapte over for mye
«Vi prøvde på en for stor oppgave og endte opp med å miste tusenvis av timer med innovasjon, forklarte toppsjefen i forbindelse med selskapets CEO-konferanse. 

Det ble bare ikke utført på en god måte. Ikke produktet i seg selv, men vi fikk et gap på rundt fem, seks år uten et nytt produkt», uttalte en åpenhjertig Ballmer i 2010 – syv år senere og det er slutt for OS-et, men hva innebærer det spesifikt?

Jo, etter nevnte dato kommer det ingen nye sikkerhetsoppdateringer, ingen nye funksjoner eller forbedringer uansett om du hadde ønsket å betale for det eller ikke, ei heller tekniske innholdsoppdateringer på nettet.

Annonse
Mainstream-støtte for OS-et stoppet opp allerede i 2012.

Vi ser tilbake
Vi skrev i 2009 og 2010 en rekke om Vista, alt fra forsvarstrøbbel som OS-et forårsaket, og det faktum at OS-et, som Windows 10, ofte tok omstart av maskinen uten brukerens samtykke.

Vista-fiaskoen ble dog reddet inn av Windows 7 (les vår anmeldelse), et OS godt likt av de fleste, og som ble varslet som en reddende engel også av Intel (og som vokste fort).

Undertegnende husker godt hvor massiv hypen var for Windows 7 når verden kunne laste ned: ITavisen hadde over 1000 kommentarer under artikkelen.

 

Kilde:
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse