Raspberry Pi feirer fem år med nye Zero W.
Raspberry Pi feirer fem år med nye Zero W.

Annonse


Raspberry Pi feirer fem år med ny minimodell til under en hundrings

I dag, 28. februar, er det fem år siden den første Raspberry Pi-maskinen. Mikro-PC-en bygget seg raskt opp til å bli en favoritt blant hobbyutviklere og entusiaster. Så langt har de solgt over ti millioner enheter.

Zero
Det feirer selskapet med å slippe en ny Zero-modell i form av Pi Zero W. Blant nyhetene finner man trådløst LAN og Bluetooth. Prisen: 90 kroner.

Grunnleggeren Eben Upton skriver i et blogginnlegg at den trådløse brikken er den samme som sitter i Pi Model 3 B, altså en Cypress CYW43438-brikke. Han tror at det vil glede utviklere som har klaget over at de trenger en ekstern enhet for å koble Zero til PC-en.

– Vi tror at du kommer til å finne alle mulige bruksområder for Zero W. Det er en bedre data for vanlig bruk da du er mindre avhengig av å bruke en hub. Hvis du bruker Bluetooth-tilbehør slipper du kanskje å koble noe som helst inn i USB-porten i det hele tatt, skriver han.

Annonse


Spesifikasjoner:

  • 1 GHz, single-core CPU
  • 512 MB RAM
  • Mini-HDMI port
  • Micro-USB On-The-Go port
  • Micro-USB power
  • HAT-compatible 40-pin header
  • Composite video and reset headers
  • CSI camera connector
  • 802.11n wireless LAN
  • Bluetooth 4.0

 

Kilder:
IDG,
Raspberry Pi

Annonse