Raspberry Pi feirer fem år med nye Zero W.
Raspberry Pi feirer fem år med nye Zero W.

Raspberry Pi feirer fem år med ny minimodell til under en hundrings

I dag, 28. februar, er det fem år siden den første Raspberry Pi-maskinen. Mikro-PC-en bygget seg raskt opp til å bli en favoritt blant hobbyutviklere og entusiaster. Så langt har de solgt over ti millioner enheter.

Zero
Det feirer selskapet med å slippe en ny Zero-modell i form av Pi Zero W. Blant nyhetene finner man trådløst LAN og Bluetooth. Prisen: 90 kroner.

Grunnleggeren Eben Upton skriver i et blogginnlegg at den trådløse brikken er den samme som sitter i Pi Model 3 B, altså en Cypress CYW43438-brikke. Han tror at det vil glede utviklere som har klaget over at de trenger en ekstern enhet for å koble Zero til PC-en.

– Vi tror at du kommer til å finne alle mulige bruksområder for Zero W. Det er en bedre data for vanlig bruk da du er mindre avhengig av å bruke en hub. Hvis du bruker Bluetooth-tilbehør slipper du kanskje å koble noe som helst inn i USB-porten i det hele tatt, skriver han.

Spesifikasjoner:

  • 1 GHz, single-core CPU
  • 512 MB RAM
  • Mini-HDMI port
  • Micro-USB On-The-Go port
  • Micro-USB power
  • HAT-compatible 40-pin header
  • Composite video and reset headers
  • CSI camera connector
  • 802.11n wireless LAN
  • Bluetooth 4.0

 

Kilder:
IDG,
Raspberry Pi