Google lanserte Project Loon i juni 2013.
Google lanserte Project Loon i juni 2013.

Annonse


Googles luftballongdrevne Internett er mye nærmere en realitet

Project Loon er en del av X-avdelingen til Googles moderselskap, Alphabet.

Internett til alle med ballonger
Dette er selskapets idé om å levere høyhastighetsinternett til avsidesliggende områder med luftballonger og det hele ble startet i 2011. I et blogginnlegg skriver «Captain of Moonshots», Astro Teller, at prosjektgruppen ikke lenger er avhengig av hundrevis av luftballonger.

Han skriver at de har «overskredet selv sine egne estimater» og at de i prosessen har tatt store steg mot en fremtid der et luftballongdrevet Internett kan bli en realitet.

«Årsaken til at dette er så spennende, er at vi nå kan kjøre eksperimenter og prøve å tilby tjenester i bestemte områder i verden med 10, 20, 30 ballonger, ikke med 200 eller 300 eller 400», uttalte Teller nylig under en pressekonferanse ved X-gruppens hovedkvarter i Mountain View.

Annonse
En reduksjon i antall ballong betyr også lavere kostnader knyttet til produksjon og vedlikehold. Det kan også føre til at de får på plass ballongene på nye steder i løpet av uker i stedet for måneder.

Store fremskritt i prosessen
Han forteller at gruppen har gjort store forbedringer til navigasjonssystemet for enda bedre nøyaktighet, og de har tro på at de ytterligere kan forbedre den kunstige intelligensen som ligger i bunn.

I blogginnlegget skriver «Captain of Moonshots» at de bruker maskinlæring for å gi ballongene mer kontroll over hvor de kan bevege seg og hvor de kan oppholde seg. Teller uttalte nylig at de er kommet mye lenger enn forventet

«Vi har faktisk gjort så store fremskritt at vi tror at vi kan tilby fullverdig Internett til personer mye, mye tidligere enn antatt.»

Alt er ikke bare fryd og gammen for prosjektet som sammen med andre X-prosjekter koster Alphabet flere milliarder kroner i året. Ifølge selskapet Space Data Corporation har Google-utviklere stjålet ideen fra dem og i fjor rettet de søksmål mot søkegiganten.

Alphabet valgte nylig å skrote et annet Internett-til-alle-prosjekt, kalt Project Titan. Planen var å levere Internett med soldrevne fly.

 

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse