En OLED-iPhone kan bli svært innbringende for konkurrenten

I år kan være året iPhone får OLED-skjerm. Det kan Samsung tjene godt på.
I år kan være året iPhone får OLED-skjerm. Det kan Samsung tjene godt på.

I lang tid har det vært ryktet at Apple følger etter i mobilbransjen og går over til OLED-skjerm i iPhone.

Gigantkontrakter med Samsung
2017 ser ut til å være året det skjer. Ettersom Apple selger vanvittige mengder med smarttelefoner i året, i fjor var tallet over 200 millioner, er de også avhengige av en skjermprodusent som kan levere store nok kvanta. Det er her Samsung kommer inn.

Datterselskapet, Samsung Display, er et av få i verden som kan produsere nok OLED-paneler til å møte Apples etterspørsel.

Annonse

Ifølge rapporter fra sørkoreanske nyhetsmedier har de to selskapene kommet til enighet om en kontrakt som omfatter ytterligere 60 millioner OLED-paneler. Tidligere rapporter hevder at selskapene var enige om en bestilling på 100 millioner. Dermed kan bestillingen ha nådd 160 millioner.

Kan komme i år
I går dukket det opp nye rykter om høstens iPhone-lansering. Visstnok skal Apple bruke et PCB/SLP-hovedkort for å sørge for at de nye iPhone 8-modellen får batterikapasitet lik 5,5″ iPhone (rundt 2900 mAh i stedet for 1960 mAh som finnes i iPhone 7), selv om størrelsen på mobilen er langt mindre enn dagens iPhone 7 Plus.

Det er fremdeles slik at ryktebørsen hevder det kommer tre modeller:

En iPhone 8 som nevnt her med en OLED-skjerm på 5,5 tommer eller litt mer (og som har formfaktoren til dagens 4,7-tommer, men med mye større skjerm takket være det nye hovedkortet og OLED-panelet – det kuttes mye ramme), samt to mindre oppgraderinger av de nåværende modellene, altså i form av iPhone 7s og 7s Plus.

 

Kilder:
Neowin,
The Investor

Annonse
Annonse