Xiaomi skal lage sine egne brikker

Xiaomi går så det suser, og var først ute med rammeløse mobiler - nå skal de også lage sine egne brikker.
Xiaomi går så det suser, og var først ute med rammeløse mobiler - nå skal de også lage sine egne brikker.

Xiaomi, som på kort tid ble et av de mestselgende merkene i Kina, vil snart være en del av den eksklusive gruppen smarttelefonprodusenter som også lager sine egne brikker, i følge The Wall Street Journal.

Kan differensiere i markedet
Selskapet har allerede innovert med å være først ute med heldekkende skjerm, og nå står prosessorer og brikkesett for tur.

Bruken av egne prosessorer kan hjelpe produsenten med å differensiere seg i markedet, og føre til eksklusive funksjoner. Huawei bruker som kjent sine egne brikker, Kirin, i Mate 9, som gjør at denne telefonen kan lære seg vanene dine over tid og optimere ytelsen tilsvarende.

Annonse

Kan gi billigere telefoner
Det kan også føre til billigere telefoner fra Xiamo fremover, ettersom de vil slippe å betale lisenskostnader til Qualcomm for brikkene de bruker.

Tidligere har Xiaomi brukt for eksempel Qualcomms Snapdragon 821, som også brukes i Googles Pixel, til topptelefoneen sine.

“Pinecone” klar om en måned
Utviklingen av brikken de har kalt “Pinecone” skal allerede være godt i gang, og den skal være klar i løpet av en måned, som i så fall vil si at vi kanskje vil se den i bruk i selskapets 2017-mobiler.

Forskningsdirektøren i TrendForce, Sean Yang, sier det på denne måten i følge 9to5Google:

– En telefonprodusent kan bare nå toppen av brukeropplevelse når den optimaliserer integrasjonen av maskinvare og programvare på egenhånd.

Kilder
The Wall Street Journal
9to5Google

Annonse
Annonse