Kan Counter-Strike fungere i VR?
Kan Counter-Strike fungere i VR?

Annonse


– Det føles som vi er blitt låst til mus og tastatur altfor lenge

VR-satsingen har ennå i startgropen, og har så langt til gode å ta virkelig av. Dette skyldes dyr maskinvare, men også et begrenset spillutvalg. Sistnevnte akter Valve å gjøre noe med.

Jobber med VR-spill
Under en spørsmålsrunde ved selskapets kontor i Washington, forteller Gabe Newell, Valve-sjef, til Eurogamer at studioet jobber med tre VR-spill.

– Akkurat nå jobber vi med tre VR-spill, uttalte han hvorpå han senere tydeliggjorde:

– Når jeg sier at vi bygger tre spill, mener jeg at vi bygger tre fulle spill, ikke opplevelser.

Annonse
Newell avslørte også under en nylig Reddit AMA («Ask Me Anything») at de jobber med en helt ny serie for virtuell virkelighet.

Låst til mus og tastatur
Newell ønsket ikke gå inn på detaljer om hva de jobber med, men fortalte at VR-spillene blir bygget på både Source 2 og Unity.

Mens flere ser på VR-spilling som en gimmik, er Valve-sjefen totalt uenig i dette. Eurogamer skriver at han mener det er et helt nytt språk i verdenen for virtuelle opplevelser.

– Det føles som vi er blitt låst til mus og tastatur altfor lenge, og mulighetene for å lage opplevelser som er mye mer interessante har vært tilgjengelig. Vi er nødt til å utvide hva vi faktisk kan gjøre. Men det handler ikke om å bygge maskinvare, det handler om å bygge bedre spill. Det handler om å ta større steg fremover med spillene vi faktisk kan lage.

Hvilke Valve-spill skulle vært tilgjengelig i VR? Counter-Strike, Half-Life eller kanskje Portal?

Hele intervjuet kan leses i kildelenken.

 

Kilde:
Eurogamer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse